Tothom sap que la probabilitat de guanyar la Loteria de Nadal és ínfima. I si ho veus de forma numèrica, és encara més evident: la possibilitat que et toqui la grossa és d'una entre 100.000, és a dir, un percentatge d'un 0,00001%. A pesar d'això, el sorteig extraordinari continua atraient centenars de milers de persones, que compren un dècim amb l'esperança de ser els afortunats. Fins i tot, hi ha qui confia a endur-se prou diners per no haver de tornar a treballar mai més a la vida. Però, és possible? Quants diners has de guanyar a la Loteria de Nadal per a jubilar-te?
 

📌 Loteria de Nadal 2023: novetats, dates clau i tot el que has de saber

🔮 La relació entre els vidents i la Loteria de Nadal: realment poden predir els números?
 

Quants diners he de guanyar a la Loteria de Nadal per a jubilar-me?

Enguany, en el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal 2023 estan en joc 2.590 milions d'euros, repartits en uns 2.000 premis. El més important, és la grossa, amb 4.000.000 euros per sèrie. Així cada dècim s'emporta uns 400.000 euros, una xifra elevada, però que difícilment et permetrà jubilar-te. També és cert que no és el mateix deixar de treballar als 20 que als 60, així que anem a fer càlculs per fer-nos una idea de quants diners has de guanyar a la Loteria de Nadal d'aquest 22 de desembre per a poder jubilar-te.

Per conèixer una xifra aproximada, el més important és tenir en compte la despesa mitjana per llar, que darrerament s'ha incrementat a causa de l'elevat cost de la vida. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el 2022 va ser d'uns 31.567,71 euros. L'altre factor a valorar és l'esperança de vida, és a dir, fins quan necessites aquests diners? En el cas de l'Estat espanyol, se situa als 83,2 anys de mitjana. Per això, en el cas d'una persona de 25 anys, tenint en compte que no ha cotitzat prou per tenir una pensió en un futur, necessites que et toquin més de 2.630.000 euros per portar una vida normal (i sense luxes) i no haver de treballar. Si fem la transformació en dècims, seria tenir 7 bitllets premiats amb la grossa (sense tenir en compte la deducció d'impostos de l'Agència Tributària).

Si es tracta d'una persona de 55 anys, la situació canvia. I és que, a banda d'una possible cotització, hi ha menys anys de vida per endavant. Així, seguint els càlculs bàsics, necessita prop de 880.895.000 per viure, és a dir, tenir dos dècims premiats de la Loteria de Nadal. Evidentment, en el cas d'una persona ja jubilada, i que ja cobra una pensió, la situació pot ser completament diferent, ja que pot dedicar íntegrament el premi a gaudir de la vida.