La Loteria de Nadal 2023 és un dels grans dies del període nadalenc. Una vegada l'anunci anual de Loteries i Apostes de l'Estat ja ha sortit a la llum, s'inicia el tret de sortida cap a un dia en què regna la il·lusió i l'esperança en tots els municipis d'Espanya. I, com cada any, els vidents busquen encertar amb el seu pronòstic el número de la Grossa del Sorteig de Nadal. Però la pregunta és: realment poden predir els números?

🍀 Loteria de Nadal 2023: novetats, dates clau i tot el que has de saber

👎 Les terminacions menys desitjades de la Loteria de Nadal 2023

 

El cert és que, matemàticament parlant, desxifrar el número anhelat no és possible. Les probabilitats de fer-ho són remotes fins al punt del qual el percentatge d'encert és de tan sols un 0,001%. Però això no impedeix que als vidents i mags se'ls faci cert cas en les seves prediccions: hi ha hagut més d'un cas en el qual el número en qüestió ha acabat sortint el dia del sorteig. Casualitat? Potser sí. O potser no.

Per a aquest sorteig de 2023, de fet, destaca el número 73920, que fins i tot ha arribat a esgotar-se a tot el país. El responsable és David Hernando, que ho va fer viral en el seu compte de TikTok. Segons explica, va accedir al número 73920 a través del pla astral i el món dels somnis.

Aquests són els pronòstics anteriors encertats de la Loteria de Nadal

Alguns precedents xoquen amb la realitat i plantegen moltes preguntes i interrogants. Sense anar més lluny, el 2002 el mentalista Anthony Blake va escriure el número en un dels seus llibres i va resultar que havia endevinat amb exactitud el Gordo d'aquell any, el 08103. Coincidència o no, el 2007, el mag Ferpa va predir el número premiat fent servir la mnemotècnica, les matemàtiques i analitzant els bitllets premiats de les últimes quatre dècades. El mag Xerax, el 2009, va escriure el número en un paper, el va introduir en una urna tancada davant de notari i el dia del Sorteig, en obrir-lo, va resultar ser el número guanyador.

Quan i on se celebra la Loteria de Nadal 2023?

La Loteria de Nadal 2023 se celebra el 22 de desembre i es duu a terme en el Teatre Reial de Madrid. S'emet en viu per televisió i ràdio i els nens de l'escola de San Ildefons canten els números guanyadors i els premis.

Probabilitats d'aconseguir la Grossa en el sorteig de la Loteria de Nadal

Cada any surten un total de 100.000 números i si comprem un dècim tenim un total d'una possibilitat entre 100.000 i, per tant, un 0,001% d'obtenir la Grossa. Si ampliem aquest espectre a qualsevol premi, des d'un segon premi fins a la menudalla és d'un 5%, segons assenyalen els experts.

💰 El que has de saber si et toca la grossa de la Loteria de Nadal 2023
 

Cal destacar que el premi de la Grossa del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal 2023 és de 400.000 euros i que el cost d'un dècim és de 20 euros. Si, al contrari, adquirim participacions, el premi és proporcional a la quantitat pagada per la papereta. Aquesta pràctica és habitual en entitats socials de tota mena i els premis són una mica més petits.