Un xoc de dos trens ocorregut al nord de Larissa, a Grècia central, ha causat en la nit d'aquest dimarts a dimecres almenys 38 morts i un centenar de ferits, segons han informat les autoritats locals. Als dos trens, un de passatgers i un altre de mercaderies, viatjaven unes 350 persones i 20 tripulants, ha explicat l'empresa ferrocarril "Hellenic Train". Els trens han xocat poc abans de la mitjanit local a prop de Tempe, una petita localitat situada en una vall on es troba un túnel ferroviari, uns 300 quilòmetres al nord d'Atenes. El ministre de Transports de Grècia, Konstantinos Karamanlis, ha dimitit.

Diversos vagons han descarrilat i almenys tres s'han incendiat en l'accident. Seixanta dels ferits, entre ells 25 en estat greu, han estat traslladats a hospitals de Larissa, una ciutat situada a uns 270 quilòmetres al nord d'Atenes. La resta dels ferits, de menor gravetat, han estat traslladats a clíniques a Katerini i Salònica. Entre els ferits n'hi ha alguns de menors d'edat, que viatjaven al tren nocturn entre Atenes i Salònica, els dos principals centres urbans del país.

Segons la premsa local, tot indica que els trens, ambdós operats per "Hellenic Train", anaven a gran velocitat en el moment de l'impacte, per la qual cosa els respectius conductors i altres membres de les tripulacions han mort en l'accident. Unes 250 persones que han sobreviscut al xoc i han resultat il·leses o amb ferides lleus han estat traslladades en autobusos cap a Salònica, situada a 130 quilòmetres al nord de l'accident.

Encara hi ha passatgers atrapats

Els equips de rescat, entre ells uns 150 bombers, continuen els seus treballs per alliberar els passatgers atrapats als vagons, i es tem que augmenti el nombre de morts. Diversos membres del govern grec estaven en la matinada de dimecres de camí cap al lloc dels fets i cap als hospitals en els quals han estat ingressats els ferits. "El procés d'evacuació està en curs i s'està duent a terme en condicions molt difícils a causa de la gravetat de la col·lisió", ha explicat un portaveu del Servei de Bombers.

Tot apunta a un "error humà"

Un reporter enviat al lloc de l'accident ha parlat en una emissora d'escenes "apocalíptiques". A causa de la gravetat de la col·lisió, les restes dels dos trens han sortit disparats a una gran distància. Les primeres estimacions apunten a un error humà amb els dos trens circulant en la mateixa via. El governador de la regió de Thessalia, Kostas Agorastos, ha dit en declaracions a ERT que els dos trens es trobaven en la mateixa via en el moment de la col·lisió. Tanmateix, també existeix la possibilitat que un dels trens hagi descarrilat i envaït l'altra via en la qual ha xocat amb el comboi, ha assenyalat el canal privat SKAI TV.