La Xina, Rússia i l'Iran haurien atiat les teories de la conspiració sobre Kate Middleton a les xarxes socials amb l'objectiu de desestabilitzar el Regne Unit. Així ho han apuntat alts funcionaris del govern britànic, que temen que estats enemics estiguin involucrats en promoure rumors i atacs en línia contra la princesa Caterina de Gal·les. "Part del modus operandi dels estats enemics és desestabilitzar, sigui soscavant la legitimitat de les nostres eleccions o d'altres institucions", va afirmar una font del govern britànic a The Telegraph aquest diumenge. Aquestes acusacions es produeixen tot just quan el primer viceministre britànic, Oliver Dowden, ha denunciat aquest dilluns al Parlament que actors "afiliats a l'estat xinès" van intentar cometre dos ciberatacs contra institucions democràtiques, motiu pel qual el Regne Unit ha sancionat dos individus i una companyia vinculada a la Xina. 

Kate Middleton va anunciar el passat divendres que pateix un càncer i que actualment està sota un tractament de quimioteràpia, un anunci que va fer en un vídeo enregistrat per BBC Studios i que buscava posar punt final a les especulacions i rumors generats per la seva absència de l'espai públic després que a mitjans de gener s'hagués sotmès a una operació abdominal. En aquest període de dos mesos, a les xarxes socials van sorgir teories de la conspiració que apuntaven a un divorci entre els prínceps de Gal·les arran d'una presumpta infidelitat per part del príncep Guillem, o també que Kate Middleton estava en coma o morta. El vídeo on ella mateixa explica els motius de la seva absència va provocar una onada de solidaritat al Regne Unit i molts dels usuaris que havien contribuït a les teories de la conspiració van afirmar públicament penedir-se'n. Tanmateix, les especulacions no s'han acabat, i hi ha qui encara desconfia sobre la veracitat de les explicacions de la princesa i assegura que el vídeo està creat amb intel·ligència artificial (IA).

Imran Ahmed, el cap del centre per a la lluita contra l'odi digital, va afirmar en declaracions a la BBC que les teories de la conspiració han estat "amplificades per arribar a milions de persones". L'exportaveu del príncep Guillem i de Kate Middleton, Paddy Harverson, també va assenyalar que en aquests casos les xarxes socials es "retroalimenten". "És una mena de cercle viciós permanent, i és el pitjor que he vist en la vida", va assegurar. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!