La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha informat avui d'una nova mort pel coronavirus SARS-CoV-2, primera vegada que el país asiàtic anuncia una mort per aquesta causa des del passat 17 de maig.

Segons les autoritats sanitàries, la defunció s'ha produït a la província nord-oriental d'Hebei, que envolta Pequín, i que és escenari d'un rebrot que ha portat al tancament de tres ciutats, entre elles la capital provincial, Shijiazhuang, d'11 milions d'habitants.

xina coronavirus 2 EFE

Un home es realitza una prova de detecció de la Covid a la Xina / EFE

Amb aquesta nova defunció, la xifra oficial de morts per Covid a la Xina continental se situa en 4.635.

Els nous casos

Així mateix, la font ha anunciat avui la detecció de 138 nous casos del coronavirus, la dada de nous contagis més alta des de principis de març. El passat 6 de març, la institució va anunciar 143 casos, si bé llavors l'informe també va incloure 30 morts.

D'aquests 138 publicats avui, 124 s'han produït per contagi local, tots ells al nord-est del país: a la província d'Hebei van ser 81, mentre que Heilongjiang, fronterera amb Rússia i també focus d'un altre rebrot, ha registrat els 43 restants, gairebé el triple que en la jornada anterior.

Els 14 casos restants fins a arribar als 138 totals s'han localitzat en viatgers procedents de l'estranger a Xangai (aquest, 8), Pequín (1), i a les províncies de Cantón (sud-est, 3), Henan (centre-aquest, 1) i Guangxi (sud, 1).

A més, les autoritats sanitàries també han informat avui de la detecció de 78 infeccions asimptomàtiques (3 d'elles, procedents de l'exterior), encara que Pequín no les inclou com a casos confirmats llevat que manifestin símptomes.

Les altes hospitalàries

Així mateix, la Comissió Nacional de Sanitat ha detallat que, fins a la passada mitjanit local (16.00 GMT de dimecres), es va donar d'alta a 36 pacients després de superar amb èxit la Covid-19, i tres han entrat en estat de gravetat.

xina coronavirus 3 EFE

Metges xinesos realitzen un cribratge massiu / EFE

D'aquesta manera, el nombre total d'encomanats actius a la Xina continental es situa en 885, dels quals 24 es troben greus.

La institució ha assenyalat que, des de l'inici de la pandèmia, s'han infectat 87.844 persones al país, entres les que 82.324 han aconseguit curar-se.

Fins ara s'ha realitzat seguiment mèdic a 931.438 contactes propers amb infectats, dels quals 30.963 continuen en observació.

Mentrestant, a la ciutat semiautònoma de Hong Kong -immersa en una quarta onada de contagis des de fa mesos-, les autoritats han anunciat 42 nous casos, amb la qual cosa el total d'infectats de situa en 9.386 des de l'inici de la pandèmia, dels quals 161 van morir.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat