Limitació de llibertats a la Xina per fer front a les addiccions digitals. Les autoritats xineses han anunciat que limitaran a tres hores setmanals l'accés dels menors d'edat als videojocs en línia, una mesura que té l'objectiu evitar que els joves "s'entreguin" a les consoles.

Concretament, les companyies proveïdores només podran permetre que els menors juguin en les hores compreses entre les 20.00 i les 21.00 dels divendres, dissabtes i diumenges, segons el comunicat difós aquest dilluns per l'Administració Nacional de Premsa i Publicacions del país asiàtic.

Protegir la salut mental

En el document s'especifica com es prohibeix a les empreses que ofereixin aquesta mena de serveis de "qualsevol forma durant altres horaris" i estableix directament que s'ha d'impedir l'accés dels usuaris que no s'hagin registrat verificant la seva identitat real. Això sí, la limitació a tres hores setmanals podrà augmentar durant els dies festius nacionals, en els quals els menors podran jugar en línia una altra hora addicional en aquest mateix horari.

L'objectiu d'aquesta limitació és "protegir de forma efectiva la salut mental i física", de la mateixa manera que el "creixement sa" dels menors. Una cosa per la qual la institució també reclama la participació "activa" de les famílies, les escoles i altres actors socials.

Una campanya habitual

El govern xinès ja havia limitat l'any 2019 l'accés als videojocs en línia a noranta minuts al dia en un horari entre les 8.00 i les 22.00, incrementant el límit a tres hores en els dies de vacances. Aquesta mesura és una passa més en aquesta campanya, després que en les últimes setmanes Pequín hagi tornat a posar els jocs en línia en el punt de mira.

Les companyies del sector es van desplomar en borsa a principis de mes, quan un mitjà oficial va de fer una crítica ferotge als videojocs: els va descriure com a "opi espiritual" i "droga electrònica".

xi jingping president xina acn

El president xinès, Xi Jinping / ACN

El govern xinès i els mitjans estatals van començar a principis de segles. En aquell moment, les autoritats van prohibir la importació de videoconsoles fins a 2014. Aquesta mesura es va veure motivada per la seva "influència negativa" sobre els joves.

De fet, durant l’última setmana hem parlat sobre què està passant a la Xina amb les tecnològiques. Perquè no només han perdut un bilió de dòlars de capitalització en un any, sinó que la davallada no té aturador i Ali Baba va sofrir una davallada d'un 4% en un sol dia. La tecnologia a la Xina s'ha vist sacsejada.

 

Imatge principal: Els menors xinesos tenen restringit l'accés als videojocs / Unsplash