Almenys 25 persones han mort avui i 49 més han resultat ferides en un atemptat contra el complex eclesiàstic on hi ha la catedral cristiana copta del Caire, al barri d'Al-Abbasiya, segons el Ministeri de Sanitat. Segons una font de la policia l'atemptat s'ha perpetrat amb un artefacte explosiu col·locat a la porta de l'església de Sant Pere, situada al costat de la catedral copta de Sant Marc i la seu del patriarca de l'Església ortodoxa copta, Teodor II.

L'explosió ha tingut lloc durant el transcurs d'una missa en què participaven un gran nombre de fidels, segons la font, que ha explicat que l'entrada de l'església on s'ha col·locat l'explosiu dóna al transitat carrer Ramsis, i no a l'interior del complex catedralici. Les forces de seguretat han imposat un cordó entorn de la zona, a la qual s'han mobilitzat nombroses ambulàncies.

El diari egipci Al-Youm al-Sabaa ha mostrat imatges de l'interior d'un temple ortodox en el qual es poden veure les destrosses causades per l'explosió i taques de sang a terra. La font de Seguretat afegeix que la policia està escorcollant la zona per temor que hi hagi més bombes. Fins al moment cap grup no ha reivindicat l'atac.

Aquest atemptat es produeix dos dies després de la mort de sis policies en un altre atac amb bomba a prop de les piràmides de Gizeh, a l'oest del Caire, que va assumir el gairebé desconegut grup Moviment dels Braços d'Egipte-Hasm ('determinació'). Les forces de seguretat egípcies fan front a recurrents atemptats terroristes, especialment a la península del Sinaí, des de juliol del 2013. Tanmateix, els atemptats contra civils o cristians no són habituals al país.

palmira viqui
PATRIMONI El Daesh se'n va de Palmira El Nacional