L'exprimer ministre francès, Manuel Valls, després de provar sort a Barcelona amb poc encert, serà proposat com a candidat a les pròximes eleccions legislatives franceses pel partit d'Emmanuel Macron, La République en Marche. Segons la cadena de televisió BFM TV, serà candidat per la cinquena circumscripció dels francesos establerts fora de França, incloent-hi Espanya, Portugal i Mònaco. Valls, per tant, després de fracassar a Barcelona, representarà els francesos que viuen a la ciutat comtal. L'exalcaldable de Barcelona torna a buscar sort a la política francesa, un anunci que encara no s'ha fet oficial, però que des que se'l va veure en primera fila a la nit electoral de la victòria de Macron va començar a estendre's el rumor. Valls va assegurar que hi va ser convidat, però, segons va informar el rotatiu francès Libération, l'equip de Macron ho va negar. 

A les últimes eleccions legislatives de 2017, no va obtenir la nominació de la République en Marche, però el partit de Macron encara no s'havia oposat a cap candidat. Només va guanyar per 139 vots per avançat (50,3% dels vots) contra el candidat de La France insoumise a la seva circumscripció d'Essonne. L'exalcalde d'Evry va intentar aleshores l'aventura espanyola a Barcelona, ​​amb objectiu l'ajuntament de Barcelona el 2018. Una candidatura que no va triomfar, la seva llista va arribar en 4a posició amb el 13,2% dels vots. Finalment, Valls va tornar de mica en mica a l'escena política francesa votant per la llista LR de Valérie Pécresse i donant suport a Emmanuel Macron a les eleccions presidencials.

La realitat és que Manuel Valls va sumar-se al carro de La République en Marche fa cinc anys (després de perdre les primàries del Partit Socialista), però mai no ha pogut entrar al cercle del president de la República. A les últimes legislatives, el partit el va deixar presentar renunciant a presentar una candidatura a la seva circumscripció, la primera d'Essonne. Va imposar-se en segona volta, per només 96 vots, contra la candidata de La França Insubmisa, Farida Amrani. El 2018 va deixar l'escó per marxar a fer de candidat a Barcelona.

La realitat és que Emmanuel Macron ha aconseguit salvar la tercera bola de partit que ha tingut l'extrema dreta al segle XXI. Però no és menys cert que aquesta extrema dreta no ha fet més que créixer en suports. Es va veure ja en la primera volta, quan un de cada tres francesos van tenir com a opció Marine Le Pen o Eric Zemmour. I s'ha pogut veure en aquesta segona volta, on el Reagrupament Nacional ha trencat un nou sostre de vidre. Jean-Marie Le Pen va fer el 18% dels vots el 2002, Marine Le Pen va assolir el 34% el 2017 i ara s'ha fet amb el 42% dels sufragis a les urnes.