El Parlament Europeu ha votat aquest dimecres amb 571 vots a favor i només 53 en contra la prohibició de vendre i importar productes de plàstic d'un sol ús. D'aquesta manera, bastonets, gots per al cafè o canyetes de plàstic tenen els dies contats. 

L'objectiu d'aquesta nova mesura és que en tres anys, és a dir, per al 2021, desapareguin així tots aquests productes del mercat i se n'introdueixen els que ja tenen una versió biodegradable. El Parlament Europeu també ha legislat sobre les ampolles de plàstic d'un sol ús. I això comporta que tots els Estats membres de la UE estan obligats a reciclar el 90% de les ampolles que es posin al mercat. Aquesta mesura serà operativa l'any 2025.

Qui potser tampoc se'n podrà escapar d'aquestes mesures és el Regne Unit. Tot dependrà de si la implementació d'aquestes arriba abans o després del propi Brexit. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat