Un iceberg de 5.000 km2 i que forma part de la plataforma gelada Larsen estaria a punt de desprendre’s. Aquest és un dels 10 icebergs més grans de tota l’Antàrtida i és la última part del glaciar Larsen que abans consistia en tres parts i seria comparable a territoris com Jamaica o Puerto Rico.

Durant els darrers anys, els glaciars Larsen A i B es van destruir degut al canvi climàtic i l’escalfament global i sembla que ara seria el torn de la part C. Un cop es desprengui, els científics han avisat que es tractaria d’una dels majors ruptures de la història donant lloc a un iceberg de magnituds colossals amb 5.000 km2.

Segons informa la BBC, actualment Larsen C està adherit al seu bloc mare amb diversos quilòmetres de gel, però tanmateix, el passat agost diversos investigadors de MIDAS van avisar que l’esquerda de la part C va créixer 22 quilòmetres en sis mesos. Al desembre tot això es va accelerar en 18 quilòmetres més.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat