La guerra a Ucraïna continua. En aquest sentit, Rússia ha perdut en la invasió a gran escala d'Ucraïna més de 300.000 soldats, segons l'últim recompte de baixes russes presentat aquest dimarts per l'Estat Major de Kíiv. "Les pèrdues totals en combat de l'enemic entre el 24 de febrer del 2022 i el 31 d'octubre del 2023 són, aproximadament, 300.810 persones", es pot llegir en el comunicat ucraïnès d'avui.

La xifra supera per primera vegada la barrera dels 300.000 després que Ucraïna neutralitzés durant la jornada passada al camp de batalla un total de 870 militars russos, segons el còmput de Kíiv.

Encara que aquestes xifres són sovint considerades propaganda de guerra pels experts, una investigació del mitjà independent rus Verstka revelava que les autoritats russes havien demanat certificats de defunció per a almenys 230.000 soldats caiguts a la guerra. Segons l'Estat Major ucraïnès, Rússia està patint baixes immenses a la seva campanya per envoltar la localitat d'Avdivka, a la província oriental de Donetsk.

Rússia reforça Bakhmut

Fer-se amb Bakhmut va tenir un cost estratosfèric per a Rússia, i també per a Ucraïna, que es negava a perdre la ciutat després de mesos de lluites i combats terribles. Funcionaris de Kíiv han dit a Reuters que Rússia ha canviat les seves tropes de la defensa a l'ofensiva a Bakhmut, però que Ucraïna s'estava preparant per repel·lir els atacs. Rússia va capturar Bakhmut al maig i Ucraïna va llançar una contraofensiva al juny en un intent per recuperar terres al sud i l'est del país, incloent-hi Bakhmut.

El general Oleksandr Syrskyi, comandant de les forces terrestres d'Ucraïna, va escriure a Telegram: "A l'àrea de Bakhmut, l'enemic ha enfortit significativament la seva agrupació i va passar de la defensa a les accions actives".

Volodymyr Fityo, cap de comunicacions de l'ordre de les forces terrestres d'Ucraïna, ha dit que les forces russes s'havien estat preparant des de principis d'aquest mes per reprendre posicions al voltant de Bakhmut, perdudes durant la contraofensiva ucraïnesa. La ciutat ha estat testimoni d'alguns dels combats més sagnants del conflicte. Rússia també ha concentrat gran part dels seus esforços en les últimes setmanes en un intent d'envoltar i capturar Avdiivka, una ciutat estratègica al sud-oest de Bakhmut.

Putin acusa Kíiv sense proves d'un atac al Daguestan 

El president rus, Vladímir Putin, ha destacat sense proves que agents ucraïnesos d'agències d'espionatge occidentals estaven darrere d'un atac a la regió sud del Daguestan contra un vol procedent d'Israel. Els enfrontaments amb la policia van deixar 20 persones ferides. Putin ha descrit la violència com a part dels esforços nord-americans per debilitar Rússia. El portaveu del Consell de Seguretat Nacional dels Estats Units, John Kirby, ha qualificat l'acusació de Putin de “retòrica clàssica russa” i ha dit que “Occident no hi va tenir res a veure”.