La nova primera ministra, Liz Truss, s'estrena en el càrrec fent front a la crisi energètica que assola tota Europa. Aquest dijous ha anunciat el seu primer gran paquet de mesures, del qual destaca la congelació temporal de les factures energètiques per als consumidors. És a dir, es fica un topall a la quantitat que es podrà cobrar als usuaris durant dos anys començant aquest octubre. El màxim seran 2.500 lliures a l'any, uns 2.800 euros. Es calcula que en una llar mitjana servirà per estalviar 1.000 lliures a l'any, segons informa The Guardian

La mesura s'aplica a totes les llars de la Gran Bretanya, però les ajudes energètiques a Irlanda del Nord, on el sistema energètic és diferent, tindran una altra forma que per ara no s'ha concretat. A més, Truss també ha afirmat que les empreses obtindran un suport equivalent, en virtut d'un règim de sis mesos de durada, el qual donarà pas a un suport permanent, especialment enfocat a les indústries més vulnerables. 

La nova primera ministra s'ha mostrat ambiciosa amb el seu pla d'energia, el qual espera que redueixi en cinc punts la inflació respecte a les estimacions que esperen que segueixi pujant. Truss ha aprofitat per mostrar-se compromesa amb l'energia verda, afirmant que els governs britànics fa anys que ignoren aquesta carpeta, però vol canviar aquesta deriva. Tant és així que ha afirmat que vol convertir el Regne Unit en un exportador d'energia verda de cara al 2040. 

 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.