El president dels Estats Units, Donald Trump, ha dit avui durant la seva visita a una base estatunidenc a Corea del Sud que “tot s’arreglarà”, referint-se al desafiament armamentístic plantejat per Corea del Nord, el qual marca bona part de l’agenda de la seva gira asiàtica.

“Tractarem amb els principals generals la situació a Corea del Nord. En última instància, tot s’arreglarà. Sempre s’arregla. S’ha d’arreglar” ha dit Trump a Camp Humphreys, on s’ha desplaçat per esmorzar amb les tropes americanes tot just aterrar a la base aèria d’Osan, al sud de Seül. A continuació, Trump visitarà la Casa Blau (la residència presidencial sud-coreana) a Seül per celebrar una cimera amb el seu homòleg Moon Jae-in, qui s’ha unit per sorpresa a l’esmorzar a Camp Humphreys.

El gest cerca escenificar la solidesa de la coalició Seül-Washington en front de Pyongyang, que es manté tècnicament en guerra amb tots dos aliats des de fa gairebé 70 anys.

Una trobada per tractar les relacions comercials entre els Estats Units i Corea del Sud

A més del desafiament nord-coreà, la trobada bilateral també estarà marcada per les relacions comercials entre els dos països, les quals el mandatari estatunidenc ha titllat de “desiguals i poc avantatjoses” pel seu país.

Trump, abans de viatjar a Seül, ha destacat la bona entesa que tenen els dos aliats: “Tenim una cooperació excel·lent (amb el president Moon). Tenim una excel·lent reunió sobre comerç prevista amb el president i el seus representants”. El mandatari ha afegit: “començarà a funcionar i funcionar per què creem molts llocs de treball als Estats Units, que és una de les vàries i importants raons per les quals sóc aquí avui”.

A instàncies de Washington tots dos països han començat a renegociar el seu Tractat de Lliure Comerç (TLC) després de l’arribada a la Casa Blanca de Trump, qui advoca pel “Amèrica primer” en política comercial.