El president nord-americà, Donald Trump, enviarà un miler de soldats a la frontera amb Mèxic per controlar la caravana d'immigrants que volen arribar als Estats Units. L'exèrcit ha rebut una sol·licitud del Departament de Seguretat Nacional que implicaria l'enviament de 800 a 1.000 efectius per a assistir en logística i infraestructura que separa els dos països. Aquests soldats se sumarien als més de 2.000 soldats de la guàrdia nacional que ja hi ha destinat per interceptar l'anomenada caravana d'immigrants que travessa Mèxic. Segons fonts oficials de la Casa Blanca, les noves tropes se centrarien en l'atenció humanitària. 

Trump ha assegurat que els integrants de la caravana "no entraran" als Estats Units" i afirma que molts d'ells son "criminals". Afegeix que al grup hi ha infiltrats ciutadans del Pròxim Orient. El president nord-americà ha fet aquestes afirmacions quan queden dues setmanes per a les eleccions a la Cambra de Representants i al Senat, en les quals els republicans esperen mantenir el control del Congrés. Una de les seves promeses electorals és construir un mur al llarg de la frontera amb Mèxic. 

En una piulada al seu compte de Twitter, Trump convida els immigrants a girar cua i els aconsella que si realment volen entrar als Estats Units demanin la nacionalitat "tal com fan altres milions de ciutadans". Assegura, a més, que de manera il·legal mai entraran al país. 

 

La caravana d'immigrants és actualment a l'estat de Chiapas, a Mèxic, i  està formada per unes 7.000 persones, entre les quals uns 2.400 menors. Van sortir fa 11 dies d'Hondures i ja han recorregut més de 800 quilòmetres a peu.