El president dels Estats Units, Donald Trump, ha convidat avui el president palestí Mahmud Abás a visitar la Casa Blanca en una conversa telefònica que ha tingut amb ell aquesta tarda, va informar el seu portaveu Nabil Abu Rudaina. "El president Trump va convidar el president Abás a visitar la Casa Blanca molt aviat", va dir Abu Rudaineh després de la conversa, que va tenir lloc a les 19.00 hora local (17.00 GMT). Es tracta de la primera conversa entre ambdós mandataris des que Trump ocupa la Casa Blanca.

El president palestí ha estat convidat "per discutir les maneres de reprendre el procés polític, posant èmfasi en el seu compromís amb un procés de pau que condueixi a una veritable pau entre israelians i palestins", segons un comunicat oficial difós per l'agència Wafa. El portaveu palestí ja havia matisat abans de la conversa que Abás li expressaria a Trump la seva voluntat "de treballar amb ell" per aconseguir la pau a la regió.

Trump va arribar a la Casa Blanca amb una tàcita postura de suport a Israel i amb la idea que la solució del conflicte entre israelians i palestins mitjançant la creació de dos estats no té per què ser l'única per resoldre aquest problema, el que ha generat dubtes i desconcert a Ramal·lah. La primera presa de contacte entre el nou Govern dels Estats Units i l'executiu d'Abás es va produir fa aproximadament un mes quan el director de la CIA, Mike Pompeo, va visitar la ciutat cisjordana de Ramal·lah.

La conversa telefònica entre Trump i Abás segueix també les queixes d'alguns dirigents palestins que la nova administració nord-americana no fa prou per entaular contacte amb ells.