El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que les tropes desplegades a la frontera amb Mèxic podran obrir foc en cas de ser atacades "amb una pedra" pels membres de la caravana procedent d'Hondures. Trump ha assegurat que ja ho van fer en entrar a Mèxic. "Si algú llança pedres o roques, com van fer a Mèxic, se'ls podrà disparar, perquè si et donen amb una pedra a la cara...", va apuntar Trump durant una compareixença en la Casa Blanca.

El mandatari va detallar que quan els integrants de la caravana van entrar a Mèxic "van passar per sobre" de la policia d'aquest país i fins i tot van ferir militars que s'havien desplaçat a la frontera per impedir l'entrada dels immigrants.

El passat 19 d'octubre, sis policies van acabar lesionats quan les prop de 3.000 persones que integraven la caravana van tirar a baix una tanca fronterera que els impedia el pas, encara que les autoritats van informar que les agressions, amb petards i pedres, les van dur a terme "persones alienes a la caravana".

Trump també ha anunciat que el Govern dels Estats Units podria enviar fins a 15.000 militars a la frontera per evitar que la caravana de emigrants entrin al país. Aquesta, que està travessant Mèxic feia el nord, "està formada per gent molt dura", ha explicat el president. "Faré servir tots els recursos al meu abast per acabar amb aquesta crisi. Hem d'acabar la feina que comencem, hem de ser durs", ha advertit Trump.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat