La icònica Torre Eiffel s'ha unit a la llista de monuments, museus i comerços parisencs que tancaran aquest dissabte com a mesura de seguretat a causa de la nova manifestació del moviment de les "armilles grogues", que el Govern tem que pugui derivar, en aldarulls de "gran violència".

"Les manifestacions anunciades per al dissabte 8 de desembre a París no permetran rebre visitants en bones condicions de seguretat", va explicar en un comunicat la societat que explota la Torre Eiffel, un dels monuments més visitats del món.

També tancaran dissabte els museus parisencs del Louvre, d'Orsay, el Grand Palais i el Petit Palais i l'Orangerie, així com l'Òpera i molts comerços en l'entorn dels Camps Elisis.

"No podem assumir el risc"

"No podem assumir el risc mentre coneixem l'amenaça", va assenyalar a la ràdio RTL el ministre de Cultura, Franck Riester, qui va especificar que l'Arc del Triomf, assaltat dissabte passat, "tindrà una protecció específica". I igualment, el Museu de l'Home, el Palau de Chaillot i la Ciutat de l'Arquitectura i del Patrimoni, tots ells entorn de Trocadero (davant la Torre Eiffel), segons van confirmar a EFE fonts d'aquestes institucions.

Tampoc no obriran les seves portes les dues seus de l'Òpera de París, la del Palau Garnier i la Plaça de la Bastilla, va assenyalar a EFE un portaveu.

L'Ajuntament de la capital difondrà demà la llista d'altres centres i monuments que no obriran, en la vigília d'una manifestació que dissabte passat va provocar danys per un valor d'entre tres i quatre milions d'euros a la ciutat.

La Prefectura de Policia de París va recomanar aquest dijous als comerciants de la zona dels Camps Elisis, que inclou tant aquesta avinguda com els carrers adjacents, que tanquin les seves portes i accessos.

Així mateix, ha instat a treure dels llocs sensibles material d'obres o altres elements que podrien servir com a projectils, segons la cadena "BFM TV".

89.000 agents de les forces de l'ordre

El primer ministre francès, Édouard Philippe, ha anunciat avui "una mobilització excepcional" de 89.000 agents de les forces de l'ordre davant de les protestes de les "armilles grogues" convocades per a dissabte a tot el país, dels quals 8.000 a París.

Philippe, en una entrevista al canal "TF1", va explicar que a la capital també es recorrerà a una dotzena de vehicles blindats de la Gendarmeria.