Theresa May ha firmat aquest divendres la carta de dimissió com a líder del Partit Conservador britànic encara que romandrà com a primera ministra en funcions fins a l'elecció del seu successor, prevista per a finals de juliol.

May va avançar el passat 24 de maig la seva intenció de renunciar avui al càrrec després de gairebé tres anys en el número 10 de Downing Street, per la impossibilitat de materialitzar la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE).

L'encara "premier" ha remès la seva carta de renúncia als presidents en funcions de l'anomenat Comitè 1922, que agrupa els diputats conservadors sense cartera, Charles Walker i Cheryl Gillan, segons va informar aquesta entitat en un comunicat. El Comitè va fer també una crida oficial a aquells parlamentaris conservadors que vulguin presentar la seva candidatura per a succeir a May, un termini que conclourà dilluns que ve.

La llista dels quals finalment concorreran a la primera fase de la primàries es donarà a conèixer aquest dia, al final del període de presentacions, va agregar el comitè. De moment són onze els candidats que han avançat la seva intenció de participar en aquesta carrera pel lideratge que s'espera culmini la setmana del 22 de juliol.

El favorit per a succeir a Theresa May és l'exministre d'Exteriors i exalcalde de Londres Boris Johnson, qui ha avançat la seva intenció que el Regne Unit surti del bloc europeu el 31 d'octubre amb o sense acord amb Brussel·les.

May no té previst per a aquest divendres cap discurs ni compareixença pública en el seu últim dia oficial com a cap del Govern britànic i líder dels "tories".