El test de drogues ha confirmat que la primera ministra de Finlàndia, Sanna Marin, no va consumir cap substància il·legal. Després de veure's envoltada per la polèmica arran d'una filtració d'un vídeo en la que apareixia ballant i cantant amb uns amics, Sanna Marin va decidir per voluntat pròpia sotmetre's a un test per esvair els dubtes. La primera ministra finlandesa va rebre multitud d'atacs del sector més conservador de la política del país nòrdic per una suposada falta d'exemplaritat i inclús va ser acusada de consumir estupefaents. Tot i això, el comunicat oficial que avui s'ha publicat demostra que no s'ha trobat cap substància narcòtica que demostri les acusacions cap a Sanna Marin. L'informe compta amb l'aval del metge Paavo Halonen, que confirma la defensa de la primera ministra de Finlàndia. "No s'han trobat narcòtics en la prova de drogues", assevera el comunicat, que a més esclareix que serà Sanna Marin qui pagarà de la seva butxaca el test.

Sanna Marin ja va afirmar en una roda de premsa: "Mai a la vida, ni tan sols durant la meva joventut, he consumit drogues ni he vist ningú davant meu prendre'n". "Tant de bo visquéssim en una societat en la qual es pogués confiar en la meva paraula, però com hi ha determinats sectors que volen aixecar aquestes sospites, he decidit fer-me el test", va sentenciar. La mandatària finlandesa va afegir que a ella també la concerneix "la presumpció d'innocència i és per això que m'agradaria que no es fessin aquestes acusacions". Els partits de l'oposició demanaven el test de drogues perquè, en un moment donat del vídeo, se sent a una persona cridar "la banda de la farina", un fet que alguns han associat al consum de cocaïna o d'un altre estupefaent. 

Mentre el debat per l'afer de les festes descordades de la primera ministra finlandesa va esclatar a les xarxes socials, el mateix diari digital que va treure a la llum el polèmic vídeo de Sanna Marin, va publicar més material audiovisual. El rotatiu 'Iltalehti' va publicar un vídeo on Marin i el cantautor finlandès Olavi Uusivirra ballen íntimament a les sales VIP de la discoteca de Hèlsinki Teatter. Els esdeveniments del vídeo, on es veu com el cantant petoneja el coll de la primera ministra de Finlàndia, van tenir lloc el cap de setmana del 4 al 6 d'agost, la matinada entre dissabte i diumenge. A més, la festa de Marin aquella nit no es va limitar en un acte privat, com sí que va ser en la primera edició de vídeos, aquest cop també s'han filtrat a les xarxes socials imatges de la festa en espais públics.

És per això que en els últims dies, les xarxes s'han inundat de perfils de dones de Finlàndia, però també d'arreu del món, amb carreres exitoses (o no) que com Marin, també surten de festa i se saben divertir. Exactament com ha fet la seva primera ministra. Per això, és fàcil trobar per Internet desenes de vídeos de dones ballant en diferents espais: a un vaixell, a una discoteca, a casa seva, a una festa amb amics, o fins i tot a la feina. Algunes d'elles apareixen bevent alcohol, tal com Marin ha explicat que va fer en la festa privada del vídeo, i d'altres senzillament ballant o imitant a la líder.