Nou terratrèmol a la Xina. Almenys 111 persones han mort i més de 200 han resultat ferides aquest dilluns després d'un terratrèmol de magnitud 6,2 a la província xinesa de Gansu (nord-oest). El seismo va tenir el seu epicentre a la frontera entre les províncies de Gansu i Qinghai, a deu quilòmetres de profunditat, segons ha informat el Centre de Xarxes Sismològiques de la Xina. El terratrèmol ha afectat especialment el comtat de Jishisan, a Gansu, i la ciutat d'Haidong, en la veïna Qinghai.

El nombre més gran de víctimes mortals s'ha registrat en la província de Gansu, on els Serveis d'emergència han informat de la mort d'un centenar de persones. Nombrosos efectius dels equips d'emergències i protecció civil s'han desplaçat al lloc per rescatar i atendre les víctimes, mentre autoritats ja han començat a avaluar els danys materials, tant en infraestructures i habitatges. Ara per ara no hi ha una valoració oficial dels desperfectes ocasionats pel terratrèmol. Segons informen els mitjans locals, el terratrèmol ha provocat danys importants en els serveis de subministrament d'aigua, electricitat, comunicacions i transport. Aquest dimarts romanien suspesos a la zona afectada els serveis ferroviaris de passatgers i transport de càrrega.

Més de mil bombers

El Govern xinès ha enviat a la zona afectada a 1.440 bombers per donar suport en la resposta al desastre. Uns altres 1.603 bombers amb seu a la regió afectada i províncies veïnes es troben mobilitzats per desplaçar-se al lloc dels fets si resultés necessari, segons explica el diari la China Daily. El president xinès, Xi Jinping, ha fet una crida a no escatimar esforços en les tasques de recerca i rescat, així com en l'atenció als damnificats.

Un altre terratrèmol a Xinjiang

Aquest dimarts un altre terratrèmol, magnitud 5,5, ha sacsejat regió Xinjiang (nord-oest), sense que de moment s'hagi informat de l'existència de víctimes, segons ha informat el Centre de Xarxes Sismològiques de la Xina. El sisme ha tingut el seu epicentre a la regió d'Artush, a la província de Xinjiang, una zona fronterera amb el Kirguizistan. L'epicentre s'ha localitzat en una àrea muntanyosa a 1.400 metres sobre el nivell del mar i lluny de zones habitades, amb la població més propera a 38 quilòmetres de distància.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!