L'expresident del Parlament britànic John Bercow ha parlat del bullying que va patir durant la seva carrera a la Cambra dels Comuns per ser jueu. Bercow, però, ha revelat que aquest assetjament provenia de membres del seu mateix Partit Conservador més que no pas del partit laborista rival, segons recull el diari Times of Israel. 

Bercow, que va abandonar el càrrec l'any passat després de 10 anys com a orador, va dir en una entrevista publicada pel Sunday Times que l'objectiu d'aquests maltractaments "subtils" era provocat per membres del partit conservador. "Vaig experimentar antisemitisme de membres del Partit Conservador", va dir Bercow. "És molt difícil posar-hi una xifra. Va ser molt subtil"

"Recordo que un membre del partit va dir: 'Si depengués de mi, Berkoff, a gent com vosaltres no els deixaria aquest lloc'", va recordar. "I vaig dir: 'Ho sento, quan dius gent com jo, vol dir classe inferior o jueva?'".  "Tots dos", va respondre el membre, que Bercow no va identificar.

Forcadell Bercow - Twitter GovernUK

Bercow va rebre l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell fa uns anys. L'expresident del parlament britànic va assegurar que la pena d'onze anys i mig de presó per a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell és "estranya i extraordinàriament dura".