Almenys 25 persones han port aquest diumenge en nous atemptats executats per avions de guerra contra la regió siriana de Ghouta Oriental, situada als voltants de Damasc i controlada pels rebels, segons ha informat l’Observatori Sirià pels Drets Humans.

L’organisme ha assenyalat que entre les víctimes mortals hi ha sis nens, i afegeix que les localitats afectades han estat les de d'Hamuriya, Arbin, Masraba, Harasta i Bait.

El major balanç de víctimes s’ha registrat a Hamuriya, amb 17 civils morts – entre ells 6 menors – mentre que a la resta de municipis han mort 8 civils més. Els atacs han deixat, a més, 75 ferits, alguns d’ells en estat crític.

Bombardeig malgrat l’alto al foc

Els bombardeigs han tingut lloc tot i que l’Exèrcit sirià va afirmar aquest dimecres un alto al foc a la zona, assetjada des de fa més de cinc anys per les forces governamentals.

L’alto el foc va arribar al final de l’inici d’una nova ronda de converses intervingudes per les Nacions Unides a la localitat suïssa de Ginebra. No obstant això, els atacs amb artilleria van continuar dijous passat i els bombardeigs es van reiniciar aquest dissabte.

L’Observatori ha assenyalat que 192 civils – entre els quals es troben 44 nens – han perdut la vida a Ghouta Oriental a causa dels atacs de l’Exèrcit durant les últimes tres setmanes.