El Servei Federal de Seguretat (FSB, antic KGB) de Rússia ha anunciat la detenció de vuit persones presumptament involucrades en l'atac al pont de Crimea d’aquest dissabte. "De moment, en el marc de la investigació, han estat detinguts cinc ciutadans de Rússia i tres d'Ucraïna i Armènia que van participar en els preparatius del delicte", ha assenyalat el FSB en un comunicat. En total, apunta la nota de premsa, han estat identificades dotze persones involucrades en l’atac al pont. Un atac que les autoritats russes han titllat d'"acció terrorista". Segons l'FSB, l’escomesa contra el pont de Kertx ha estat orquestrada per la Direcció d'Intel·ligència del Ministeri de Defensa d'Ucraïna, sota el comandament de Kiiril Budanov. 

"L'artefacte explosiu estava dissimulat en rotlles de polietilè per a construcció distribuïts en 22 palets amb un pes total de 22.770 quilograms", indica el FSB. En el comunicat, s’afegeix que la càrrega explosiva va ser enviada a començaments d'agost des del port ucraïnès d'Odessa al búlgar de Ruse, al Danubi. I des de Ruse, va ser enviada al port georgià de Poti, al mar Negre, i des d'allà, per terra, a Armènia, on va poder passar els tràmits duaners de la Unió Econòmica Euroasiàtica, encapçalada per Rússia. Des d'Armènia el carregament amb explosius va tornar a passar per Geòrgia i el 4 d'octubre va entrar a Rússia pel pas muntanyós de Verjni Lars i el dia 6 va ser descarregada a un centre majorista de la ciutat d'Armavir.

Concretament, segons es detalla al comunicat, el 7 d'octubre, va ser falsificada la documentació de la càrrega i es va indicar una empresa inexistent a Crimea com a receptora d'aquesta. I l'endemà, quan el camió que la transportava circulava pel pont, va ser detonada. D’altra banda, el FSB assenyala que tot el seguiment de la ruta de la càrrega amb explosius i els contactes amb els participants en l'operació els va dur a terme un agent de la Direcció d'Intel·ligència del Ministeri de Defensa d'Ucraïna, que s'identificava com a "Iván Ivánovich".

Una explosió al pont de Kert causa tres morts

Aquest dissabte, un camió va explotar al pont de Crimea. Una explosió que va provocar l'incendi de set tancs de combustible d'un tren que es dirigia a l'annexionada península ucraïnesa de Crimea. I com ha resultat d'això, segons va informar l'agència russa Interfax, tres persones haurien mort.

Respecte a les destrosses materials, l'explosió va danyar, parcialment, la infraestructura del pont, segons va informar el Comitè Nacional Antiterrorista de Rússia (NAC).  Tal com va indicar l'agència de notícies russa Tass, es va produir "un col·lapse parcial de dos trams de la part automobilística del pont". Però l'arc del pont sobre la part navegable "no va patir danys".