ÚLTIMA HORA | Segueix el minut a minut del conflicte Rússia - Ucraïna 
Fins a 4.000 persones convocades per grups d'extrema dreta es van manifestar aquest divendres a la capital sèrbia per mostrar el seu suport a Rússia després de la invasió a Ucraïna. Onejant banderes russes i portant fotografies del president Vladímir Putin van marxar per Belgrad fins a l'ambaixada russa en una mostra pública de suport a Moscou. La marxa es va iniciar davant d'un monument del tsar rus Nicolau II al centre de Belgrad, on van tocar himnes russos i serbis i van aclamar els dos països com a nacions germanes. "Es tracta de salvar la humanitat", va assegurar un home gran que portava una bandera russa. "Aquesta és una lluita entre el bé i el mal, i sabem, gràcies a Déu, que la mare Rússia guanyarà". Per a molts serbis, el record del bombardeig per part de l'OTAN amb objectius estratègics a Sèrbia per posar fi a la guerra dels Balcans encara està molt recent, una acció a la qual Rússia es va oposar fermament davant del Consell de Seguretat de l'ONU. Un dels motius pels quals es donen suport a mútuament és perquè són afins religiosament parlant, ambdós són cristians ortodoxos. 

Rússia! Rússia!

"Rússia, Rússia!" i "Serbis i russos, germans per sempre" són algun dels càntics que feien els manifestants, al mateix temps que onejaven banderes russes i sèrbies, i altres amb emblemes de la ultradreta. Altres dels assistents portaven pancartes amb el símbol Z, una de les insígnies de les forces militars russes a la guerra d'Ucraïna. D'altra banda, van acusar crits al president de Sèrbia, Aleksandar Vucic, d'haver "traït" a Sèrbia pel seu suport a la resolució de l'ONU contra la invasió Rússia d'Ucraïna, i amb "Sèrbia, Rússia, no necessitem a la Unió" rebutjaven l'aspiració d'ingressar a la Unió Europea. Entre els manifestants també hi havia membres locals del club de motocicletes "Night Wolves" de Rússia, conegut per tenir estrets vincles amb Putin i amb antecedents de lluita a Ucraïna al costat dels separatistes prorussos durant la crisi de Crimea de 2014 i la guerra per la regió del Donbass. Les opinions polítiques de molts ciutadans a Sèrbia estan influenciades pels diaris propers a Vucic, que s'han fet ressò de la visió de Moscou sobre la guerra a Ucraïna, amb un que porta el titular "Ucraïna va atacar Rússia!" el primer dia de la invasió.

Amenaces 

L'organitzador principal de la marxa ha estat el grup "patrulles populars", conegut per les seves postures contra els migrants. Els seus representants han amenaçat durant la protesta que sortiran molts més als carrers si Sèrbia imposa sancions a Rússia, com ja ho ha fet Occident. Un dels organitzadors, Mladen Obradovic, va dir que "Rússia allibera el món sencer de les amenaces de l'OTAN" i que el president rus, Vladímir "Putin ha mostrat qui és l'estadista més fort i més valent del món". Els organitzadors han donat suport al poble rus en la seva "lluita justa contra els globalistes i colonitzadors". Sèrbia, que depèn de Moscou per les seves necessitats energètiques, també es va unir a la condemna de l'Assemblea General de l'ONU de l'atac de Rússia, però ha rebutjat introduir sancions contra Moscou. De moment, la companyia Air Sèrbia, continua volant entre Belgrad i Moscou, fins i tot augmentant la capacitat, ja que la UE i Rússia han emès prohibicions d'espai aeri.