La força política sorpresa a les passades eleccions europees, l'agrupació d'electors Se Acabó La Fiesta (SALF), ha anunciat aquest dimecres que formarà part del nou grup d'ultradreta de l'Eurocambra, l'Europa de les Nacions Sobiranes, constituït aquesta mateixa tarda. La nova agrupació, situada més a la dreta que Patriotes per Europa, ha estat impulsada per l'extrema dreta alemanya Alternativa per Alemanya (AfD), després que aquesta fos expulsada de la formació que compartia amb altres grups de dreta la legislatura passada. D'aquesta manera, la formació liderada per l'agitador Alvise Pérez, no compartirà grup amb els partits de Vox, Viktor Orbán i Marine Le Pen. L'agrupació d'electors espanyola va aconseguir gairebé 800.000 vots, el 4,95% dels emesos a Espanya, i compta amb tres escons al Parlament Europeu. A banda de Pérez, els diputats que han aconseguit un lloc a la UE són Diego Solier i Nora Junco.

Amb aquesta aliança, l'Europa de les Nacions Sobiranes es converteix en la vuitena formació de l'hemicicle. AfD, que compta amb una quinzena d'escons, tindrà gairebé la meitat dels eurodiputats del nou grup. S'espera que també s'uneixin a la formació partits minoritaris de la República Txeca, Eslovàquia i Hongria. 

La formació de Le Pen, Orbán i Salvini no compta amb Alvise

La notícia arriba després que Reagrupament Nacional de Marine Le Pen, el Fidesz de Viktor Orbán, la Lliga de Matteo Salvini i Vox s'hagin agrupat en un partit anomenat Patriotes per Europa. Aquest nou grup compta també amb altres formacions i ja suma 84 escons a la cambra, convertint-se en la tercera força.

L'alemanya AfD compartia grup amb Le Pen i Salvini la passada legislatura, però van ser expulsats d'Identitat i Democràcia durant la campanya electoral arran d'unes controvertides declaracions del seu líder, Maximilian Krah, qui va dir que no tots els membres de la unitat d'elit nazi SS, implicada en crims de guerra durant la Segona Guerra Mundial, eren criminals de guerra. També es van destapar vincles de Krah amb Rússia i la Xina.

Se Acabó La Fiesta irromp a la cambra amb propostes populistes

El partit que aspira a rivalitzar al Vox, es va presentar a les eleccions del passat mes de juny amb propostes populistes sota el braç. Els d'Alvise Pérez van prometre dur a terme una reforma política per reduir la influència dels partits tradicionals i per fomentar una democràcia sense intermediaris. També es va comprometre a celebrar un referèndum per sortir de la Unió Europea en cas que no s'aconsegueixi millorar la relació d'Espanya amb Brussel·les.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!