Rússia té les coses clares. El Kremlin ha titllat aquest dijous de "règim terrorista" a Ucraïna per considerar al president rus, Vladímir Putin, l'"objectiu número u" de la seva intel·ligència militar. "El règim terrorista parla sobre les seves tendències terroristes", ha dit Dmitri Peskov, portaveu presidencial, en declaracions a la televisió pública. 

Peskov ha subratllat que els serveis de seguretat russos saben fer la seva feina i "saben el que fan". En aquest sentit, destaca que "l'operació militar especial està més que justificada, és més que necessària. I ha de ser completada amb el compliment de tots els objectius marcats", ha ressaltat. 

El subcap de la intel·ligència militar ucraïnesa, Vadim Skivitsky, ha dit al diari alemany Die Welt l'existència d'una llista de russos que Kíiv té intenció de liquidar.

Putin, el primer lloc de la llista

En aquesta llista, Putin ocupa el primer lloc, ha subratllat Skivitsky, que va precisar que hi figuren aquells que participen directament en la coordinació de les accions militars a Ucraïna.

En aquest sentit, ha destacat que Putin és qui "coordina i decideix" el que passa en el marc de la campanya militar que va començar el febrer del 2022.

Tant el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, com els dirigents occidentals han qualificat Putin de criminal de guerra, cosa que també ha estat acusada per la Cort Penal Internacional, que va emetre una ordre d'arrest.

La vista posada a la regió de Bélgorod

Paral·lelament, Rússia intenta frenar revoltes internes. Les milícies de Bélgorod podrien implicar més moviments en diferents regions. El comandant rus d'una milícia que va fer una batuda en una regió fronterera russa aquesta setmana ha dit dimecres que el grup aviat llançaria més incursions en territori rus.

Denis Kapustin, que s'ha descrit a si mateix com el comandant del Cos de Voluntaris Russos, ha parlat amb els periodistes al costat ucraïnès de la frontera amb Rússia un dia després que Moscou digués que havia repel·lit la incursió a la regió de Bélgorod.

Kíiv ha dit que l'atac va ser dut a terme per ciutadans russos, qualificant-ho com una lluita russa interna de collita pròpia. Dos grups que operen a Ucraïna, el Cos de Voluntaris Russos i la Legió de la Llibertat de Rússia, s'han adjudicat la responsabilitat.

“Crec que ens tornarà a veure per aquest costat”, ha dit Kapustin, que es va presentar amb el seu indicatiu White Rex. “No puc revelar les properes coses, ni tan sols puc revelar la direcció. Un cop més, hi haurà un lloc on les coses es posaran calentes”.

 

Imatge principal: el president rus, Vladímir Putin / Efe