Hi ha indicis que les tropes russes podrien estar preparant-se per abandonar la planta nuclear de Zaporíjia, segons ha dit el cap de l'empresa estatal d'energia nuclear d'Ucraïna. "En les últimes setmanes, estem rebent informació que han aparegut senyals que possiblement s'estan preparant per sortir de la planta". Així ho hauria pronunciat el cap d'Energoatom, Petro Kotin, a la televisió nacional del país, aquest mateix diumenge. 

La planta d'energia nuclear de Zaporíjia, la més gran d'Europa, continua sota control rus, segons ha exposat l'administració instal·lada per Rússia a la ciutat ocupada d'Enerhodar, on hi ha les instal·lacions.

Aquest missatge de confirmació arriba just després del missatge de l'empresa estatal d'energia nuclear d'Ucraïna. Després de la pèrdua de Kherson, les autoritats russes que estan al capdavant de la regió de Zaporíjia s'han afanyat a respondre. En aquest sentit, ha emès ja una declaració en resposta a Ucraïna: "Els mitjans que estan difonent activament falsificacions que Rússia suposadament es planteja retirar-se d'Enerhodar i abandonar la planta nuclear. Aquesta informació no és certa". 

Nous atacs amb míssils

Paral·lelament al que pugui passar a la planta nuclear, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha afirmat que Rússia aviat llençarà una sèrie de nous atacs amb míssils contra el seu país, advertint a les forces de defensa i ciutadans que es preparessin per a l'atac. 

"Entenem que els terroristes estan preparant nous atacs. Ho sabem amb seguretat. I mentre tinguin míssils, lamentablement no s'aturaran". 

El Regne Unit i els EUA prometen enviar més armes a Ucraïna

En aquest sentit, el Regne Unit ja ha exposat aquest dilluns que proporcionarà míssils Brimstone 2, un míssil guiat de precisió, a Ucraïna com a part del seu últim paquet d'ajuda. "Aquesta ajuda ha jugat un paper crucial en l'estancament dels avenços russos", ha dit el Ministeri de Defensa del Regne Unit en un comunicat. 

Per altra banda, el Pentàgon està considerant una proposta de Boeing per a subministrar a Ucraïna bombes de precisió petites i barates instal·lades en coets abundantment disponibles, un fet que permetria a Kíiv atacar per darrere de les línies russes, segons un informe de Reuters. 

Els inventaris militars dels EUA i els seus aliats s'estan reduint, i Ucraïna té una necessitat cada vegada més gran d'armes més sofisticades a mesura que avança la guerra. El sistema proposat per Boeing, anomenat Bomba de petit diàmetre llançada des de terra (GLSDB, per les sigles en anglès), és un d'aproximadament mitja dotzena de plans per posar en producció noves municions per a Ucraïna i els aliats d'Europa de l'Est dels Estats Units, han dit fonts de la indústria a l'agència de notícies.