EL president rus, Vladímir Putin, ha llançat quatre míssils balístics durant uns exercicis militars celebrats ahir dijous per les Forces Estratègiques de Rússia, segons ha informat avui el Kremlin.

El portaveu de la Presidència de Rússia, Dmitri Peskov, ha dit a la premsa que Putin “ha efectuat el llançament de quatre míssils balístics”, durant uns exercicis de coordinació de comandaments que incloïen una unitat de coets d’emplaçament terrestre, dos submarins nuclears i diversos aparells de l’aviació estratègica.

Quatre míssils llançats des de diversos punts

El coet balístic d’emplaçament terrestre, un “Topol”, ha estat disparat des del cosmòdrom de Plestsek, situat al nord-est de Rússia, i ha impactat al polígon de Kura, a l’extrem oriental del país.

Dos míssils més han estat llançats simultàniament des d’un submarí situat al mar d’Ojotsk i han encertat els seus objectius al polígon de Chizhà (nord-oest de Rússia). El quart coet intercontinental ha estat llançat per un altre submarí des d’aigües del mar de Barents contra un objectiu situat al polígon de Kura.

A més, diversos aparells de l’aviació estratègica emplaçats en diversos aeròdroms del país han efectuat llançament de míssils de creuer.

El Ministeri de Defensa rus ha declarat que totes les missions contemplades al programa d’exercicis han estat complertes amb èxit.