Aquesta setmana ha estat marcada per l'anunci que Pyongyang podria vendre armes a Rússia. Els Estats Units, per la seva banda, ja van criticar aquest gest. Fins ara, però, silenci des de Moscou. I finalment, el Kremlin s'ha pronunciat. En aquest sentit, Rússia ha assegurat aquest dijous que desenvoluparà les relacions amb Corea del Nord "sense importar l'opinió d'altres països". "Tenim bones relacions amb Pyongyang i les valorem. Corea del Nord és el nostre veí i desenvoluparem els nostres llaços sense importar el que opinen altres països", ha assenyalat el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, a la roda de premsa telefònica diària.

🤝 Vladímir Putin rebrà la visita d'un amic especial per parlar d'armament: Kim Jong-un
 

❌ Els EUA amenacen Corea del Nord si ajuda Rússia: "Ho pagaran"
 

La trobada entre Vladímir Putin i Kim Jong-un

Al ser preguntat sobre la possible cimera entre els líders de Rússia, Vladímir Putin, i de Corea del Nord, Kim Jong-un, la setmana que ve a l'Extrem Orient rus, Peskov ha destacat i repetit que no té "res a dir sobre aquest tema".

Tal com insisteix Efe, és la segona vegada aquesta setmana que el Kremlin refusa confirmar la possible trobada entre Putin i Kim a la ciutat de Vladivostok, coincidint amb el Fòrum Econòmic Oriental que acull aquesta ciutat russa, a la qual no han estat acreditats els mitjans de països que Rússia considera "no amistosos".

Rússia vol comprar armes a Corea del Nord

El diari The New York Times ha escrit sobre aquesta potencial cimera, que estaria encaminada, entre altres qüestions, a segellar un intercanvi d'armament i tecnologia aeroespacial i militar. Segons el diari nord-americà, Putin voldria que Corea del Nord vengui a Rússia artilleria i míssils antitancs, mentre que Pyongyang estaria buscant tecnologia avançada per a la fabricació de satèl·lits i submarins de propulsió nuclear, a més d'ajuda alimentària. L'última vegada que el cap del Kremlin i el líder nord-coreà es van reunir va ser l'abril del 2019, també a Vladivostok.

Corea del Nord és un dels pocs països del món que han reconegut l'annexió de la península ucraïnesa de Crimea per part de Rússia el 2014 i la de quatre regions més a l'est i sud d'Ucraïna el setembre del 2022.

L'urani empobrit no agrada al Kremlin

Per altra banda, Rússia també ha reaccionat a la notícia que els EUA podrien subministrar urani empobrit a Ucraïna. En aquest sentit, el Kremlin ha afirmat que la decisió dels Estats Units és una "molt mala notícia" per les conseqüències per a la població del territori on serà usada. "És una molt mala notícia", ha insistit Peskov. 

Ha recordat, destaca Efe, que aquest tipus de munició es va utilitzar activament a Iugoslàvia amb "conseqüències molt, però molt nefastes, registrades fins i tot per organitzacions internacionals". El portaveu ha indicat que l'ús de projectils amb urani empobrit ha conduït a un "augment galopant de malalties oncològiques i d'altres".