Almenys sis persones han mort i unes quaranta han resultat ferides aquest dissabte en un atac amb dos míssils guiats per part de Rússia contra un hipermercat a Khàrkiv, al nord-est d'Ucraïna, segons ha informat el cap de l'Administració Militar Regional, Oleg Siniegúbov. "Dos míssils guiats russos van impactar contra un hipermercat de materials de construcció a Khàrkiv", ha assenyalat el portaveu militar al seu canal de Telegram, que ha explicat que després de l'atac s'ha desencadenat un incendi de 15.000 metres quadrats al recinte i que els serveis d'emergències ja s'han desplegat a la zona.

L'alcalde de Khàrkiv, Igor Terekhov, afirma al seu torn que "hi ha un gran nombre de desapareguts" i "molts ferits", ja que pel que sembla l'atac s'ha produït "en un centre comercial on hi havia molta gent". "Això és pur terrorisme", ha escrit. Segons Siniegúbov, dins de l'hipermercat, de nom Epicentr i especialitzat en construcció, hi podia haver "diversos centenars de persones". L'atac ha ocorregut al voltant de les 16.00 h —les 15.00 h a Catalunya—.

Zelenski reclama més sistemes de defensa aèria

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha afirmat a la xarxa social X que es creu que hi havia més de 200 persones a l'hipermercat. "Si Ucraïna tingués prou sistemes de defensa aèria i avions de combat moderns, atacs russos com aquest haurien estat impossibles. I per això fem una crida a tots els líders, a tots els Estats: necessitem una millora significativa de la defensa aèria i capacitats suficients per destruir els terroristes russos", ha reclamat el mandatari ucraïnès.

"Aquesta és una tasca que ha de dur-se a terme i que només pot realitzar-se juntament amb el món. Cada dia demanem al món que ens proporcioni defensa aèria i que salvi les nostres poblacions. Cada decisió no presa de donar-nos suport té com a resultat la pèrdua de la nostra gent", ha insistit. Zelenski ha apuntat directament el president rus, Vladímir Putin, de qui ha dit que "només els bojos com Putin són capaços de matar i terroritzar així la gent".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!