L'atac llançat aquest dissabte contra Síria per les Forces Armades dels Estats Units, el Regne Unit i França "no es quedarà sense conseqüències", ha advertit l'ambaixador de Rússia a Washington, Anatoli Antónov. "Els pitjors presagis s'han complert. No han escoltat les nostres advertències. Ens tornen a amenaçar. Havíem advertit que aquestes accions no es quedaran sense conseqüències. Tota la responsabilitat recau en Washington, Londres i París," va dir Antónov en una declaració oficial difosa per l'Ambaixada.

El cap de la delegació diplomàtica russa a Washington va qualificar d'"inadmissibles" les paraules del president dels EUA, Donald Trump, sobre la responsabilitat del mandatari rus, Vladímir Putin, en el presumpte atac amb armes químiques contra la ciutat siriana de Duma. "Els atacs al president són inacceptables i inadmissibles. Els Estats Units, un país que té l'arsenal d'armes químiques més gran del món, no tenen dret moral de culpar a altres països", va subratllar Antónov.

En la seva compareixença des de la Casa Blanca per anunciar l'ofensiva contra el règim de Baixar al-Assad, Trump va recordar que "el 2013 el president Putin i el seu govern van prometre a tothom ser garants en la destrucció de les armes químiques de Síria". el president americà va dir que el recent atac d'Al-Assad contra Duma i la seva resposta és el resultat directe de la incapacitat de Rússia de complir les seves promeses.

Els Estats Units i els seus aliats han llançat aquesta matinada tres atacs contra instal·lacions utilitzades, segons el Pentàgon, per a la producció i emmagatzematge d'armes químiques. Els atacs es van dirigir contra un centre d'investigació científica a prop de Damasc, dos magatzems amb armes químiques a la província d'Homs, i un centre de comandament ubicat també en aquesta província siriana.