Rússia ha acusat els serveis secrets ucraïnesos d'assassinar Dugina. El Servei Federal de Seguretat (FSB) rus ha atribuït a Ucraïna l'autoria de l'atemptat d'aquest dissabte contra Daria Dugina, filla del filòsof rus, Alexander Dugin, considerat afí al Kremlin. "El crim va ser preparat i executat pels serveis especials ucraïnesos", ha afirmat el FSB a través d'un comunicat. Segons els russos, l'atemptat va ser perpetrat per una ciutadana ucraïnesa identificada com Natalia Vovk, de 43 anys. El FSB, que és l'antic KGB, ha assegurat que Vovk va arribar a Rússia el 23 de juny amb la seva filla de 12 anys i va llogar un apartament en el mateix edifici on residia Dugina. Els serveis federals russos han relatat que la presumpta terrorista ucraïnesa, després de cometre el crim, va fugir sortint per Estònia a través de la regió de Pskov.

D'acord amb els serveis de seguretat russos, Vovk va arribar al país en un cotxe amb la matrícula de l'autoproclamada república popular de Donetsk, es va moure per Moscou amb matrícula kazakh i va sortir de Rússia, usant una matrícula ucraïnesa. "El dia de l'assassinat Vovk i Sofia es trobaven en el festival literari-musical 'Tradició' al qual Dugina va acudir en qualitat de convidada d'honor", assenyalen. Dugina va morir dissabte passat en esclatar una bomba en la part inferior del seu vehicle quan circulava per una carretera als afores de Moscou procedent d'un festival on havia estat amb el seu pare. Tot i això, la Presidència d'Ucraïna ja va negar prèviament qualsevol relació amb l'atac.

A Dugina sempre se l'ha relacionat amb el Kremlin. Des del 2015 està a la llista de sancions dels EUA i se li atribueixen influències de pensament sobre l'expansió russa i Ucraïna, tot i que es creu, de vegades, que els seus vincles amb el president rus, Vladímir Putin, han estat exagerats en alguna ocasió. Diversos mitjans assenyalen que les relacions amb el líder rus no són clares i que mai no ha ocupat una posició oficial al govern. Ara bé, l'autoproclamat filòsof ha teoritzat durant molts anys sobre una guerra de Rússia amb occident i també sobre l'absorció d'Ucraïna a Rússia. Tot i que la relació entre ambdós no és clara, els experts sí que constaten que el seu llenguatge i punts de vista han tingut ressò en paraules i discursos de Putin. 

La filla de Dugina ha seguit els passos del seu pare. Comentarista i editora en cap del portal United World International, ha parlat públicament del suport a la guerra i l'expansió russa. El mes de març, els EUA la van afegir a la llista de sancionats. El govern britànic també ho ha fet aquest any. El passat mes d'abril, va titllar la matança de Butxa com una escenificació. Cal recordar que, de moment, es calcula que unes 450 persones van morir sota l'ocupació russa de la ciutat.

Aquest dimecres Ucraïna celebrarà el Dia de la Independència. El president del país, Volodímir Zelenski, ha exposat que Moscou podria fer quelcom "particularment violent" durant aquesta setmana. I és que Kíiv celebrarà els 31 anys d'independència aquest 24 d'agost. I just després de l'explosió, el líder de l'autoproclamada República Popular de Donetsk, Denis Pushilin, va culpar Ucraïna per la mort de Dugina, sense cap prova. Per ara, els funcionaris ucraïnesos han negat qualsevol participació en l'exposició i han suggerit que podria ser el resultat d'una disputa interna a Rússia. Els funcionaris ucraïnesos s'han distanciat de l'incident a través d'algunes entrevistes al The Washington Post