Elisabet II ostentava el títol de ser una de les monarques més longeves, però també més riques. Calcular el patrimoni de la reina d'Anglaterra no és senzill, ja que malgrat que els Windsor presumien de transparències, aquesta seguia deixant a les fosques importants factors dels comptes reials Tot i això, segons ha calculat el Sunday Times, el patrimoni privat de la monarca ascendeix a 370 milions de lliures (426 milions d'euros). Si aquesta xifra se li suma els béns que pertanyen a la corona, com a institució, es podrien superar els 14.000 milions de lliures (16.000 milions d'euros). 

El patrimoni de la reina es divideix entre el privat i el que pertany a la corona, combinats disparen els comptes de la sobirana, però tenen certes diferències. Per exemple, la reina en el seu testament pot disposar com cregui convenient el seu patrimoni privat entre els seus hereus, en canvi, tots els béns i immobles del patrimoni de la corona passen directament a mans de Carles III com a nou sobirà, exempt d'impostos. 

Carles III hereta directament com a monarca el sou d'aquest càrrec, el qual l'any passat va rondar els 90 milions d'euros, i en teòrica es destina a cobrir les despeses del càrrec: viatges, seguretat, etc. A més, en les seves mans cauen directament els negocis de la corona. Concretament, el negoci immobiliari conegut com a Crown Estate amb el qual es gestionen els terrenys i immobles de la institució, els quals en conjunt ronden l'1,4% del total de terres d'Anglaterra, remarca El País

La fortuna privada 

Tanmateix, quins són els béns privats d'Elisabet II? Doncs hi ha una llarga llista de joies, certes cases i alguns terrenys. Per exemple, entre els seus fills, nets i besnets quedaran repartides les icòniques residències del castell de Balmoral, residència d'estiu, i el castell de Sandrigham, on els Windsor celebren Nadal. 

Tot i que gran part de l'herència de la monarca es concentra en joies. Anells, corones, diademes, tiares i molt més espera als hereus d'Elisabet II i les quals estan valorades en 12 milions d'euros. En el joier de la reina es troben peces com la tiara Fringe, que li va reglar la seva àvia i la qual va dur durant el seu casament. Hi ha algunes corones amb les quals s'ha vist en públic a la monarca que no entren en la llista de les seves joies privades, ja que són de nou de la institució. 

Malgrat tot, el patrimoni privat no de la reina no s'acaba aquí. Els seus hereus també rebran una quadra de 30 sementals pura sang de carreres, o els cadells del viver real, exposa El Mundo. Qui rebrà que, ja és una altra qüestió, ja que els testaments de la casa Windsor fa cent anys que són secrets a petició de la mateixa família. Res fa pensar que en aquesta ocasió es procedeixi de manera diferent.