Arriben males notícies des del palau de Buckingham, des del qual s'ha comunicat que la reina d'Anglaterra, Elisabet II, es troba sota supervisió mèdica a causa del seu delicat estat de salut, segons ha informat la BBC. "Després d'una avaluació aquest matí, els metges de la reina estan preocupats per l'estat de salut de Sa Majestat i han recomanat que romangui sota supervisió mèdica", han explicat les fonts de palau a la cadena britànica. Les autoritats del palau han comunitat l'estat de la monarca als seus familiars més propers i han afirmat que "la reina es manté còmoda a Balmoral". 

🔴 Reina Elisabet II d'Anglaterra, última hora sobre la seva salut | DIRECTE

El príncep de Gal·les i la seva esposa ja es trobaven a Balmoral amb la reina quan s’ha fet públic el comunicat de Buckingham Palace. Passades les cinc de la tarda un avió de les Forces Aèries britàniques (RAF) amb set membres de la família reial a bord, entre ells el duc de Cambridge, ha aterrat a l’aeroport d’Aberdeen (Escòcia). D’allà s’han desplaçat a Balmoral. Acompanyaven al príncep Guillem el duc de York, Andreu, segon fill de la reina i els comtes de Wessex, el príncep Eduard i la seva esposa. També s’ha informat que viatjaven a la residència d’estiu de la família britànica els ducs de Sussex, Enric i Megan.

La nova primera ministra, Liz Truss, ha estat de les primeres figures públiques en mostrar la seva preocupació a través de les xarxes socials. Pocs minuts després que la BBC anunciés la preocupació de l'equip mèdic de la reina per la seva salut, la nova líder britànica ha declarat: "Tot el país estarà profundament preocupat per les notícies del palau de Buckingham aquest migdia". A més ha mostrat el seu suport a la família en aquests moments complicats. 

70 anys de regnat 

Als seus 96 anys, la reina Elisabet II ha acabat amb tots els rècord de longevitat a un tron. El darrer 2 de juny va celebrar el seu Jubileu de Platí, data que marcava els seus 70 anys de regnat. El Regne Unit es va bolcar en la celebració del llarg regnat d'Elisabet, però sense acabar d'oblidar el delicat estat de salut amb el qual arribava la monarca a la seva pròpia celebració. 

Uns mesos abans, Elisabet II ja havia espantat els seus metges, un ensurt que va quedar en res, però que va traspuar en el mateix jubileu. A conseqüència del seu estat part de la celebració es va veure alterada, com per exemple la tradicional salutació als regiments britànics durant la desfilada militar que commemorava la data. Malgrat tot, la imatge general que va donar la monarca va ser de joia i va poder veure acompanyada amb la seva família la celebració del seu regnat. 

Reina Isabel II Anglaterra regne unit elisabeth Balmoral liz truss / Foto: Efe

Reina Isabel II d'Anglaterra amb la nova primera ministra, Liz Truss / Foto: Efe

La seva última aparició pública ha estat al costat de la nova primera ministra, durant la tradicional reunió en què la monarca encomana la tasca de formar govern en el seu nom. Elisabet II ha fet aquest encàrrec a 15 primers ministres al llarg dels seus 70 anys ostentant el tron, un altre rècord fruit de la seva longevitat.