El Regne Unit ha tornat a batre el rècord de nous contagis per Covid-19 amb 58.784 nous casos en les últimes 24 hores, segons les dades revelades aquest dilluns pel Ministeri britànic de Sanitat. El ministeri ha informat a més de 407 noves morts per la malaltia, el que eleva el total de morts per coronavirus en aquest país des de l'inici de la crisi a 75.431, mentre que se n'han registrat fins ara 2.713.563 de positius.

Davant d'aquestes xifres alarmants de contagis diaris causades en gran part per la nova soca més transmissible del virus, el primer ministre britànic, Boris Johnson, es dirigirà a la nació aquest dilluns a les vuit del vespre hora local per anunciar noves restriccions a Anglaterra després que Escòcia hagi ja decretat un altre confinament total per al mes de gener.

L'anunci arribarà el mateix dia en què la vacuna desenvolupada per la universitat d'Oxford i la farmacèutica AstraZeneca ha començat a ser administrada entre la població britànica, i se suma així a la de Pfizer/BioNTech, que es posa des de desembre.

Confinament a Escòcia

Per la seva part, a Escòcia, on segueixen la seva pròpia estratègia per combatre la pandèmia, la seva ministra principal, Nicola Sturgeon, ha anunciat aquest dilluns un nou confinament total que durarà tot el mes de gener i que entra en vigor a partir de la mitjanit d'aquest mateix dilluns. Davant de l'inquietant augment de positius, Escòcia aplicarà una altra vegada les mesures restrictives del confinament domiciliari de començaments de la pandèmia.

Segons ha explicat Sturgeon en una compareixença, la incidència acumulada dels contagis ha augmentat un 65% en només l'última setmana, influït per l'arribada de la nova soca britànica. Actualment, es troba en 225 casos per cada 100.000 habitants (a Catalunya, ara mateix ens trobem en 409,14 contagis per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies).

Tanmateix, la pressió als hospitals escocesos sembla que és molt pitjor que en l'estat espanyol. "El nombre total de pacients Covid ingressats s'apropa al que vam tenir al pic del mes d'abril", ha explicat Strugeon. En alguns hospitals, l'ocupació a les unitats Covid supera el 90%, encara que els llits de crítics encara estan lluny de les dades de la primera ona (mentrestant, la mitjana espanyola d'ocupació als hospitals no supera el 10%).