El Regne Unit busca un nou governador de Gibraltar a LinkedIn, la xarxa social orientada a les empreses i l'ocupació laboral. Així consta en el perfil a la plataforma de l'Oficina d'Afers Exteriors, Commonwealth i Desenvolupament, que ha publicat l'oferta de feina aquesta setmana. Fins a aquest divendres, l'oferta ha acumulat més de cinquanta sol·licituds. És possible que entre aquestes persones hi hagi el successor de David Steel, l'actual governador de Gibraltar. De fet, qui surti d'aquest procés serà el segon governador sota el regnat de Carles III.

Què és el governador de Gibraltar? És el representant del rei Carles III al territori britànic d'ultramar, de manera que s'encarrega del nomenament formal del ministre en cap i del govern després d'unes eleccions. També inclou la supervisió de les forces militars a la zona i del bon govern, així com la responsabilitat exclusiva de la defensa i la seguretat. Segons l'oferta de LinkedIn, es tracta d'un lloc de feina "d'alt perfil i molt polític". "És exigent, però gratificant", afegeix. Sí que és gratificant, sí: 95.000 lliures anuals, més de 100.000 euros cada any. La feina començaria el 2024 i s'allargaria durant quatre anys.

Governador Gibraltar, Linkedin
L'oferta de feina de governador de Gibraltar a LinkedIn

Requisits per ser governador de Gibraltar

El principal requisit és ser ciutadà britànic. A partir d'aquí, es demana "la capacitat de projectar autoritat i inspirar confiança" perquè "el governador és un paper molt visible a Gibraltar". També es demana "experiència internacional, inclosa la representació i la promoció dels interessos del Regne Unit amb personalitat importants del govern, els negocis, els mitjans de comunicació i altres camps" — i "un historial de treball amb èxit amb ministres i altres grups d'interès". "Un historial de lideratge estratègic...", "consciència política...", "experiència d'execució efectiva..." o "excel·lents habilitats comunicatives..." són la resta de requisits.

Així doncs, s'acaba la carrera de David Steel (61 anys) com a governador de Gibraltar — després d'assumir el càrrec el passat 11 de juny del 2020. Steel és un oficial superior jubilat de la Marina Reial, que va exercir com a Segon Lord el Mar entre el 2012 i 2015. Ara, és possible que el seu successor es trobi entre les cinquanta persones que han sol·licitat la feina a LinkedIn. A l'Oficina d'Afers Exteriors, Commonwealth i Desenvolupament els toca ara revisar currículums. I si no es troba cap candidat vàlid? Doncs potser tocarà publicar l'oferta a InfoJobs.