Ciutats de tota Espanya s'han despertat avui amb pupitres buits als seus carrers. Els responsables de l'acció han estat Save The Children, que han llançat la campanya #NuncaSerán el que somien ser.

L'ONG ha impulsat aquesta acció en honor a tots els nens sirians que no poden estudiar a causa de la complicada situació que viu el país. "Els nens i nenes a Síria porten anys patint el setge i la violència. A ells se'ls ha negat l'educació, el menjar, l'atenció mèdica i se'ls ha forçat a fugir per protegir-se dels atacs".

Els ciutadans de Barcelona, Madrid, València, Sevilla i Bilbao s'han trobat aquest matí aquest especial homenatge en els seus carrers.

DapXrCxX4AAp6dQmadrid

DapXrC0XUAA5P4Xsevilla

DapXrDBWsAAiwq4bilbao

Dapa52xXcAAZaPpbilbao

 

L'ONG demana a la Unió Europea que es faci responsable

Save The Children exigeix "que la Unió Europea es comprometi amb la infantesa siriana i defensi els seus interessos i drets en totes les reunions i negociacions que es continuen celebrant sobre el conflicte de Síria."

La campanya #NuncaSerán és una nova acció que intenta pressionar a la comunitat internacional perquè posi solució a la situació de guerra que viu actualment Síria.

 

Save The Children demana una vegada més que "es posi fi a la impunitat i a la violència, i que s'augmenti el seguiment i la rendició de comptes de les violacions del Dret Internacional Humanitari".

L'organització creu que la UE ha d'assumir un paper protagonista i responsable amb la infantesa siriana comprometent-se a liderar una resposta centrada en la protecció de la infantesa siriana tant dins com fora del seu país, obrir les seves fronteres i acollir tots els nens refugiats, exigir que les escoles deixin de ser objectius militars a Síria i garantir que l'ajuda humanitària arribi als nens i nenes que viuen en ciutats assetjades dins de Síria.