Un protagonista d'Els Durrell que ara és eurodiputat ha estat acusat d'assetjament sexual, segons ha revelat aquesta setmana la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola. Es tracta d'Alexis Georgoulis, el popular actor grec que va ser escollit per Syriza i que està a punt de perdre la immunitat. Tal com recull Euronews, les autoritats belgues han sol·licitat suspendre-li el privilegi — una petició relacionada amb la denúncia d'assetjament sexual, que es remunta a fa tres anys.

Metsola ha explicat que ha rebut "un suplicatori de les autoritats belgues competents per suspendre la immunitat parlamentària d'Alexis Georgoulis". "El suplicatori es remet a la comissió d'Afers Jurídics", ha afegit, sense aclarir si la qüestió té res a veure o no amb l'assetjament sexual. Però l'actor sí que l'ha aclarit, tot negant en un comunicat l'acusació i titllant-la de "denúncia falsa i calumniosa". "Davant d'aquest atac fals i insultat, que es porta a terme —probablement no per casualitat— pocs dies abans de les eleccions nacionals, tinc la intenció de lliurar la meva batalla a la justícia, per la veritat i la restauració del meu nom, sol·licitant la retirada de la meva immunitat d'eurodiputat", ha afegit.

Alexis Geogoulis dimiteix

Georgoulis ha continuat: "En aquest context i perquè no vull en absolut influir en la lluita que està lliurant Syriza-Aliança Progressista, a tots els nivells, amb una qüestió purament personal, em poso a disposició dels òrgans del partit i presento la meva dimissió com a membre del partit, així com de l'Eurogrup de Syriza". El partit ja havia anunciat que expulsava l'actor, "després d'haver estat informat sobre el cas i donada la necessitat que s'investigui a fons".

Recordem que Georgoulis és conegut per interpretar el taxista Spiros Halikiopoulos a Els Durrell, la sèrie britànica estrenada l'any 2016 i basada en l'autobiogràfica Trilogia de Corfú — conformada pels llibres My Family and Other AnimalsBirds, Beasts and Relatives i The Garden of the Gods, de l'autor Gerald Durrell. Explica la història de quan la família Durrell decideix mudar-se de Bournemouth a l'illa grega de Corfú, que acceptaran com a nova llar i que serà el lloc on descobriran nous amics, rivals, amants i animals. Es van estrenar un total de 26 capítols, fins a l'any 2019.