Quin és el programa de Germans d’Itàlia, el partit de Giorgia Meloni? Què ha promès la coalició d’extrema dreta per seduir els italians i convertir-se en la força més votada? La dreta italiana ha guanyat aquest diumenge les eleccions del país gràcies a una gran coalició que ha promès una baixada d’impostos, una política antiimmigració dura i donar “suport” a la natalitat i la família. A continuació repassarem el programa electoral de la formació que ha aconseguit més del 40% dels vots a les eleccions italianes.

🔴 Giorgia Meloni guanya les eleccions d'Itàlia amb un 43% dels vots
 

El programa de govern de Germans d’Itàlia és un document de 40 pàgines que es resum en 25 punts. En primer lloc, el partit assegura que donarà “suport” a la natalitat i la família i que apostarà “per un vertader estat del benestar que no oblidi a ningú”, una “defensa de la llibertat i la dignitat de cada persona” i donar crèdits a famílies i empreses. D’altra banda, Germans d’Itàlia també defensa “un ús eficient del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i dels fons europeus”, una fiscalitat “més justa” per defensar el poder adquisitiu dels italians, donar suport al sistema d’emprenedors italians, així com la producció feta al mateix país i la defensa de la “dignitat del treball”.

Meloni també aposta pel turisme com a símbol del “nostre creixement feliç”. I el mateix pensa del sistema agroalimentari, que és “el pilar d’Itàlia”. D’altra banda, s’aposta per “reiniciar les inversions i infraestructures”, transport “per a una Itàlia més ràpida, més connectada i més intel·ligent”, així com donar “oportunitats de creixement al sud d’Itàlia”. 

El programa de Germans d’Itàlia també assegura que la formació vol “donar pas als joves”, així com assegurar “el dret a una vellesa tranquil·la”. La coalició liderada per Giorgia Meloni també vol “que la salut estigui al servei de les persones” i promou “la cultura i la bellesa (el nostre Renaixement)”. Demana també una “justícia equànime i ràpida per a ciutadans i empreses”.

A banda d’assegurar que “es detindrà la immigració il·legal i es retornarà la seguretat als ciutadans”, Germans d’Itàlia promet en el seu programa “reanimar” escoles, universitats i investigacions, així com una defensa del medi ambient i de l’energia neta, segura i assequible. Per últim, la formació de Giorgia Meloni aposta pel “presidencialisme, l’estabilitat governamental i l’Estat eficient”, i vol situar Itàlia com a “protagonista a Europa i el món”.

Cal assenyalar que el partit es va formar el 2012 a partir de moviments neofeixistes i està alineada a Espanya amb Vox i amb els governs de Viktor Orbán a Hongria i del partit Llei i Justícia a Polònia. Meloni s’ha presentat en aquestes eleccions de la mà de la Lliga de Salvini i Força Itàlia de Berlusconi.