Cardiff, la capital de Gal·les, acollirà el primer festival per la Independència de Gal·les, que vol explorar de quina manera la nació britànica podria ser independent.

Segons el diari gal·lès Nation Cymru, el festival tindrà lloc el dissabte 16 de setembre i les entrades ja estan a la venda. El festival, sota el nom d’Indyfest, explorarà el tema de la independència de manera creativa i lúdica, a través de la poesia, la cançó, el drama, tallers i xerrades. En el cor del festival hi haurà l’espectacle 'Gadael Tir', que explica la història dels drets sobre la terra i la protesta a Gal·les.

Cartell festival independència Gal·les Nation Cymru

Sandy Clubb, presidenta del moviment Sí Cardiff, que recolza la independència gal·lesa, ha expressat que la idea d’un festival per la Independència té un llarg recorregut i que estan "molt emocionats". Davant l'àmplia participació d'artistes, la presidenta ha manifestat que "el repte més gran ha estat encabir tothom que volia actuar en el festival". 

L'esdeveniment inclourà actuacions de The Barry Horns, Cian Ciaran, Baby Queens, Martin Carr, Eädyth, Aled Rheon, Los Blancos, DJ Elan, ARGRPH, Garin Fitter, Cadno i Adwaith.