Preocupació per la salut de la cancellera alemanya, Angela Merkel, que aquest matí torna a patir una visible tremolor a mans i cames durant l'acte celebrat al palau de Bellevue, a Berlín. La setmana passada Merkel, després d'un episodi similar, va restar importància a les tremolors, que va justificar per les altes temperatures.

Merkel es trobava a la seu de la Presidència del país per assistir a l'acte de cessament davant del cap de l'Estat, Frank-Walter Steinmeier, de la ja exministra de Justícia alemanya Katharina Barley, que marxa a Brussel·les, i al nomenament de la seva successora, Christine Lambrecht. En les imatges difoses per les cadenes alemanyes, es pot veure com la cancellera, que el 17 de juliol complirà 65 anys, prova de contenir les tremolors i poc després rebutja un vas que li ofereix un assistent.

La setmana passada Merkel va voler treure importància a les especulacions desencadenades sobre el seu estat de salut després d'un episodi similar al d'aquest matí, quan se la va veure intentant controlar una tremolor de mans i cames mentre rebia el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, de visita de feina a Berlín.

Les imatges de la cancellera sota el sol, amb signes de debilitat física i subjectant-se repetidament les mans per provar de calmar la tremolor, durant aproximadament mig minut i mentre sonava l'himne alemany, es van convertir ràpidament en objecte de comentaris en els mitjans alemanys.

"Estic bé, m'he begut almenys tres vasos d'aigua, que sembla que em faltaven, ara em sento de nou bé", va dir més tard la cancellera, que va atribuir la seva tremolor a un pretès problema de deshidratació, en ser preguntada per aquesta qüestió en una compareixença conjunta amb Zelenski.

A diferència de l'acte amb el president ucraïnès, que va tenir lloc a l'aire lliure, al pati de Cancelleria, el d'avui es va celebrar a l'interior del palau de Bellevue.

Alemanya està travessant aquests dies una onada de calor amb temperatures ahir de gairebé 39 graus en alguns punts del país, encara que el temps promet per a avui i demà una petita treva fins al cap de setmana, on es tornen a esperar temperatures similars a les de dimecres.