El pont Morandi de Gènova va ser inaugurat el 4 de setembre de 1967. Va ser construït a l'autopista A-10, per tal de travessar el petit riu Polvecera. Rep el nom de l'enginyer que va dissenyar-lo. Té una longitud de 1.182 metres, amb una amplada de 40 metres.

Genova ponte Morandi 2 (BBruno)

Està construït amb formigó armat i acer. Els pilars tenen una alçada de 90 metres i el tauler se situava a 45 metres sobre el nivell del sòl. L'obertura màxima entre pilars era de 210 metres.

ricardo Morandi. Dirsmith1 wikipedia

Riccardo Morandi. Foto: Dirsmith1

L'arquitecte Riccardo Morandi (1902-1989) es va especialitzar en el treball del formigó armat. De fet, és un dels grans teòrics de la construcció amb aquest material. Se li reconeix haver dissenyat noves formes d'ús del formigó armat. Es va fer famós, sobretot, pels seus ponts de grans dimensions. A més a més del pont de Gènova va construir grans estructures com el pont General Rafael Urdaneta, sobre el llac de Maracaibo, o el pont Vespucci, a Florència. Havia estat nomenat doctor honoris causa per les universitats Ludwig Maximilian de Baviera i per la de Reggio Calàbria.