Centenars de polítics han estat hackejats a Alemanya, inclosa Angela Merkel. Avui han aparegut per Twitter dades personals, com números de telèfons, informació bancària i converses privades de polítics de totes les formacions, menys de la xenòfoba AfD.

Un grup desconegut de hackers ha fet públics a través de les xarxes socials, documents i dades personals de figures polítiques alemanyes de diversos partits, excepte de la ultradretana Alternativa per Alemanya (AfD).

El cas l'ha difós en un inici canal regional RBB i ha estat confirmat per diversos mitjans alemanys, que han revelat que entre les dades a les quals han tingut accés els hackers hi ha números de telèfons mòbils i adreces postals així com documents interns dels partits, documents bancaris, converses personals i informacions sensibles sobre l'entorn familiar. Segons RBB les dades van començar a publicar-se a les xarxes socials abans de Nadal però avui s'ha fet viral.

Els partits van ser informats de l'atac, segons els mitjans alemanys

A més de diversos disputats del Bundestag i de parlaments regionals, el diari Bild parla de dades de centenars de polítics, entre ells també el president alemany, Frank Walter Steinmeier, així com artistes, periodistes de la televisió pública i representants d'ONG.

Els casos més notables, a més de la política, són els del periodista esportiu Hajo Seppelt, que va destapar l'escàndol del dopatge sistemàtic a Rússia, i el de l'humorista Jan Bohmermann, que va generar en el seu moment tensions diplomàtiques per una sàtira contra RecepTayyip Erdogan.

L'Oficina Federal de la Constitució ha assumit el cas des d'ahir i, segons Bild, està intercanviant informacions amb serveis secrets estrangers per a tractar de determinar la procedència dels atacs.