La Policia turca ha dispersat aquest diumenge una manifestació de centenars de dones que s'havien congregat a Istanbul per cantar la cançó feminista 'Un violador al teu camí', que s'ha popularitzat en les recents protestes a Xile.

Aproximadament 300 dones s'han reunit al barri de Kadiköy, al costat asiàtic d'Istanbul, per emular la performance del grup xilè LasTesis, que s'ha convertit ja en un himne contra la violència masclista a nombrosos països del món, des de Xile i el Perú fins a l'Índia.

En acabar de cantar una versió en turc de la cançó, la Policia ha requisat el megàfon a les manifestants que han optat per repetir la cançó en la seva versió original en espanyol, però ja sense mitjans tècnics. Segons ha explicat un agent a les coordinadores, la Policia considera inacceptable la lletra de la cançó.

"No hem pogut fer LasTesis en espanyol. És una pena. Hem vingut a cridar contra la violència del patriarcat i ens han atacat", ha dit una de les manifestants a Efe.

La Policia ha carregat diverses vegades per dispersar les manifestants i ha detingut sis dones, segons ha pogut presenciar Efe, mentre el gruix de les participants intentava continuar amb la protesta retirant-se a carrers propers.

La cançó de LasTesis, un grup compost per quatre dones de Valparaíso, s'ha representant en els últims dies en protestes des de Xile Bogotà, Nova York, Madrid, París i Nova Delhi.

Amb frases com "el patriarcat és un jutge que ens jutja per néixer i el nostre càstig és la violència que no veus", la cançó pretén denunciar la doble victimització de les dones per part dels seus agressors i de les institucions, que no actuen sobre això.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat