Imatge insòlita que ha provocat estupefacció a la Xina (i a les xarxes). Els habitants de Liaoning, a l'est de la Xina, prop de la frontera amb Corea del Nord, han presenciat amb sorpresa una pluja inusual. Inusual perquè no queia aigua del cel, sinó cucs. Les imatges que s'han compartit a les xarxes mostren cotxes aparcats completament coberts del que podrien ser cucs i gent pel carrer protegint-se amb paraigües. 

Encara que no s'ha sabut què ha provocat aquest fenomen, la revista Mother Nature Network puntualitza que els cucs podrien haver estat arrossegats per fortes ratxes de vent. Una teoria que comparteix també la publicació New York Post. Malgrat tot, aquesta teoria no és l'única. El diari britànic Mirror, publica que podrien ser flors d'àlber. Un fet que altres usuaris de les xarxes també han validat. Tot i això, sí que és cert que s'han registrat "pluges" d'insectes o peixos perquè s'han vist atrapats en tornados. 

Pluja d'animals

La pluja d'animals, per dir-ho d'alguna manera, és un fenomen meteorològic on animals que no volen cauen del cel. Tot i que pugui semblar estrany, és quelcom que ha passat o ha estat reportat en diversos països al llarg de la història. Les hipòtesis amb més fonament que validen aquest tipus de fenòmens són trombes marines i tornados que recullen criatures com per exemple peixos o granotes i les transporten diversos quilòmetres fins que cauen com si fos pluja. 

Segons sembla, el físic francès André-Marie Ampère, que va viure entre el 1775 i el 1836, va ser el primer que va prendre's de manera seriosa aquest tipus de fenòmens. D'aquesta manera, dirigint-se a la Societat de Ciències Naturals, Ampère va suggerir que, de vegades, les granotes i el gripau, es passegen en 'ramat' i els vents violents podrien recollir-los i transportar-los diversos quilòmetres. El fenomen va anar més enllà. Després que Singapur patís una pluja de peixos, l'any 1861, el naturalista francès Francis de Laporte de Castelnau, va especular que aquests podrien arrossegar-se per terra, d'un toll a un altre, seguint la pluja.

Malgrat tot, l'explicació més creïble per a molts, continua sent la mateixa: animals arrossegats per vents i tornados llargues distàncies. Una explicació que podria valdre també per a les precipitacions d'animals que passen de manera ocasional en diferents punts de la terra. De fet, a les xarxes, alguns usuaris que es feien ressò de la pluja de cucs de la Xina, recordaven també una pluja de peixos a Austràlia. Aquesta és la hipòtesi científica amb més pes actualment, que les trombes marines o tornados que es formen sobre l'aigua, arrossega diferents espècies, arrossegant-los llargues distàncies. 

Els casos més reportats han estat pluja de peixos, les últimes les d'Austràlia i Texas, el 2021. Però també han plogut aranyes del cel, l'últim cas, precisament també a Austràlia, el 2015. Granotes i gripaus, a l'Uruguai el 2011 i meduses a Bath, Anglaterra, el 1894, cucs a Luisiana el 2007 i pops i estrelles de la mar a la Xina el 2018.