Una investigació del mitjà britànic The Sunday Times publicada aquest diumenge ha revelat el problema dels diputats de Westminster amb la cocaïna, una "cultura" que asseguren que és ben coneguda entre els que freqüenten la Cambra dels Comuns. Segons el rotatiu, s'han trobat restes de la droga en 11 dels 12 lavabos del Parlament que van sotmetre a proves. Arran d'aquest escàndol, el president del Parlament, Lindsay Hoyle, ha assegurat que demanarà que la policia obri una investigació per fer front al problema. De moment, Hoyle està considerant introduir un gos rastrejador per identificar la substància. Irònicament, aquest descobriment arriba la mateixa setmana que el Govern del conservador Boris Johnson tenia previst presentar un pla per a lluitar contra el consum de drogues entre la població.

Cocaïna a Westminster

"Les informacions sobre consum il·lícit de drogues al Parlament (...) són profundament preocupants i les remetré amb urgència a la Policia Metropolitana aquesta setmana", ha confirmat Hoyle a la BBC aquest diumenge arran de la publicació d'una investigació que ha trobat restes de cocaïna per tot l'edifici del Parlament britànic, com ara els banys mixtos en una de les zones de premsa, així com lavabos d'homes i dones pròxims al despatx del primer ministre, Boris Johnson, i el seient del mateix president dels Comuns. Alguns testimonis afirmen que hi ha parlamentaris que venen droga i altres que "l'esnifen obertament a les festes". "Es pensen que són intocables", assenyala una font. 

"Existeix una cultura de la cocaïna al Parlament", afirma un "veterà de Westminster", que assegura que "alguns són noms familiars de la casa, uns altres són joves i ambiciosos diputats i funcionaris", ha explicat el diari. "Moltes fonts han descrit el consum ocasional de cocaïna per part d'un grup de diputats", assegura la investigació. A més, el Sunday Times revela que tan sols en l'últim any, dos traficants de droga han estat arrestats juntament amb unes 13 persones més per possessió d'estupefaents "dins o en l'entorn del recinte parlamentari". El rotatiu britànic assegura que les fonts de la investigació són fiables: "Desenes de diputats, lords, consellers, investigadors i empleats han compartit les seves històries sobre l'abús de drogues en els passadissos del poder del Regne Unit sota condició d'anonimat". 

La pàgina web del Govern del Regne Unit diu que les persones que es troben en possessió de cocaïna s'enfronten a penes de "fins a 7 anys de presó, una multa il·limitada o ambdues".


Foto principal: la parada de metro de Westminster, Londres / Efe