El papa Francesc ha nomenat avui a la italiana Francesca Di Giovanni nova sotssecretària de la Secció per a les Relacions amb els Estats i li ha assignat el seguiment del sector multilateral, la qual cosa suposa el càrrec més important ocupat per una dona a la Secretaria d'Estat.

Com qualsevol nomenament d'una dona en un alt càrrec a l'organigrama vaticà, a causa de l'escassetat de presència femenina els mitjans vaticans han destacat la importància i li han dedicat un important espai. Di Giovanni que treballava ja des de fa gairebé 27 anys a la Secretaria d'Estat, va néixer a Palerm el 1953 i és llicenciada en Dret.

A la Secció de Relacions amb els Estats de la Secretaria d'Estat s'ha ocupat de l'àmbit multilateral, especialment en les àrees de migrants i refugiats, dret internacional humanitari, comunicacions, dret internacional privat, condició de la dona, propietat intel·lectual i turisme, va informar la Santa Seu.

A partir d'avui la Secció de Relacions amb els Estats comptarà amb dos sotssecretaris i Di Giovanni treballarà juntament amb el fins ara sotssecretari Miroslaw Wachowski.

"És la primera vegada que una dona té una tasca de direcció a la Secretaria d'Estat. El Sant Pare ha pres una decisió innovadora, certament, que, més enllà de la meva persona, representa un signe d'atenció cap a les dones. Però la responsabilitat està lligada a la tasca, més que al fet de ser dona", va dir l'advocada.