El papa Francesc serà ingressat avui a l'hospital Gemelli de Roma per ser sotmès a una operació per risc d'obstrucció intestinal i haurà d'estar internat diversos dies, ha anunciat el Vaticà. "En finalitzar l'Audiència General, el papa es desplaçarà a l'Hospital Universitari, on a primera hora de la tarda serà sotmès sota anestèsia general a una intervenció quirúrgica de laparotomia i cirurgia plàstica de la paret abdominal amb pròtesi", ha indicat la Santa Seu en un comunicat.

El Vaticà ha explicat que "l'operació, disposada en els últims dies per l'equip mèdic que assisteix al Papa, s'ha fet necessària a causa d'una hèrnia incisional incarcerada que està provocant síndromes suboclusives recurrents, dolorosos i que empitjoren". El pontífex, de 86 anys, "estarà ingressat diversos dies per permetre el curs postoperatori normal i la recuperació funcional completa", ha afegit la Santa Seu.

Una operació d'urgència

L'operació ha estat considerada d'urgència després dels resultats del TAC al que es va sotmetre aquest dimarts i es produeix després de la intervenció al còlon de juliol de 2021. En una recent entrevista amb l'agència nord-americana AP, Francesc va revelar que tornava a patir de diverticulos, el problema pel qual va haver de ser operat i se li va extirpar una petita part del còlon però que estava bé de salut.

El Papa va ser operat en aquest hospital romà el 4 de juliol de 2021 i donat d'alta després de 10 dies a què van seguir una lenta recuperació. Es tracta de la tercera vegada que el Papa és ingressat a l'hospital romà, ja que va estar ingressat tres nits a finals de març a l'hospital Gemelli per "una pulmonia aguda". El Papa, a més a més, pateix el problema del seu genoll dret que l'obliga a caminar amb bastó o amb cadira de rodes i ha assegurat en algunes ocasió que no es vol operar.

La pregària del Papa abans de ser operat

Precisament aquest dimecres al matí, el papa Francesc ha demanat resar per la fi de les guerres al món, i especialment per la d'Ucraïna, durant l'audiència general celebrada a la plaça de Sant Pere del Vaticano. Al final de l'audiència, durant la salutació als fidels en italià, ha recordat que demà, dijous, el moviment "Acció Catòlica Internacional" ha proposat als creients de diverses confessions i religions que es reuneixin en oració, dedicant "un minut per la pau". "Acceptem aquesta invitació, resant pel final de les guerres al món i especialment per l'estimada i martiritzada Ucraïna," ha dit el pontífex.