El Papa Francesc es troba ingressat a l'hospital Gemelli de Roma per "problemes cardíacs i respiratoris", segons han informat alguns mitjans com el Corriere della Sera o La Reppublica, tot i que aquest darrer només cita problemes respiratoris. Aquests mitjans informen que durant la tarda d'aquest dimecres el Pontífex ha patit problemes cardíacs i dificultats respiratòries, motiu pel qual ha estat traslladat a l'hospital Gemelli de Roma. Inicialment, s'ha comunicat que el seu ingrés era per "controls mèdics programats" però aquestes noves informacions generen un estat d'alarma encara més preocupant i incert, ja que no se sap exactament l'abast dels problemes que pateix Francesc.

Els problemes de salut del Pontífex es consideren, de moment "poc preocupants", però el pontífex hauria estat sotmès a diversos exàmens, i segons algunes fonts hospitalàries que recull El Corriere della Sera les seves constants vitals estarien sent monitorades constantment. Al Vaticà, encara que no sigui oficial, es diu que s'han cancel·lat totes les audiències del dijous i del divendres, és a dir, que "s'ha fet espai en l'agenda perquè els controls puguin continuar el temps que sigui necessari". Abans d'anar a l'hospital Gemelli, el Pontífex hauria cancel·lat la cita per a l'enregistrament d'una entrevista de televisió.

Durant el matí d'aquest dimecres, el Papa ha celebrat una audiència general i se l'ha vist en bon estat de salut i sense problemes, almenys aparents. No obstant això, el seu ingrés a l'hospital ha generat una gran expectació i ha estat seguit de prop pels mitjans de comunicació de tot el món. Diumenge que ve, el Pontífex té prevista la celebració de la missa del Diumenge de Rams, que marca l'inici de la Setmana Santa per als catòlics. No s'ha confirmat si el Papa podrà dur a terme aquesta activitat o si el seu estat de salut li impedirà fer-ho.

Operat el juliol de 2021 i una llarga recuperació

El pontífex argentí, de 86 anys, va ser operat en aquest mateix hospital el juliol de 2021 per a extirpar-li una petita part del còlon a causa d'un problema de diverticles. Des de llavors, ha estat en procés de recuperació i ha sofert un problema al genoll dret que l'obliga a caminar amb bastó o en cadira de rodes en la gran majoria d'actes públics, però ha assegurat en diverses ocasions que no desitja sotmetre's a una nova operació i el seu estat de salut general no preocupava, almenys fins avui. Francisco va ser operat en aquest hospital romà el 4 de juliol de 2021 i donat d'alta després de 10 dies a què van seguir una lenta recuperació. Durant els últims taules s'ha especulat amb la possibilitat que Francesc renunciés al càrrec a causa de problemes de salut, si és que en algun moment futur els tenia, però ell mateix va desmentir aquesta informació i va assegurar que no era, en cap cas, la seva intenció.

En una entrevista recent amb l'agència estatunidenca AP, el Pontífex va revelar que tornava a patir diverticles, però que estava bé de salut. No obstant això, el seu ingrés a l'hospital Gemelli per fer aquests controls ja programats ha despertat la preocupació de molts fidels i seguidors del líder religiós. El Vaticà no ha especificat quant temps estarà ingressat Francesc ni ha confirmat si el seu ingrés està relacionat amb el seu problema de salut anterior o només amb les revisions mèdiques ja comunicades. Tampoc s'ha fet referència a la possibilitat que Francesc hagi de sotmetre's a una nova intervenció quirúrgica.