La majoria opositora del Parlament veneçolà ha investit de nou aquest dimarts Juan Guaidó com a president interí de Veneçuela, després d'una accidentada sessió en què els diputats han hagut d'obrir-se pas per força cap al Palau Legislatiu.

Aquesta decisió ratifica el desafiament de l'oposició al president veneçolà, Nicolás Maduro, que governa des de 2013 i al qual bona part de la comunitat internacional, amb els Estats Units al capdavant, li demana que s'aparti del poder i convoqui "eleccions lliures".

La iniciativa que Guaidó jurés de nou com a governant interí va ser proposada pel diputat Carlos Berrizbeitia i secundada per més de cent opositors, segons els càlculs fets per l'antichavisme.

"En nom dels quals avui no tenen veu, d'aquestes mares que ploren els seus fills en la llunyania, en nom de Veneçuela, juro complir els deures de president encarregat i buscar solució a la crisi per viure amb dignitat", ha dit Guaidó amb la seva mà dreta sobre la Carta Magna vigent.

Diumenge, Guaidó i diverses desenes de diputats que li donen suport es van quedar fora d'una sessió parlamentària en la qual, amb suport del chavisme, el legislador Luis Parra, que es declara opositor, va dir haver estat elegit cap de la cambra.

Parra ha presidit avui mateix una sessió en la qual el debat s'ha centrat l'escassetat de gasolina que pateix Veneçuela, malgrat els seus enormes dipòsits de petroli, els més grans del planeta. Guaidó no ha pogut ser a la sessió, després de ser retingut per un cordó policial.

Amb tot, els diputats opositors s'han obert pas per força i han aconseguit instal·lar-se a l'hemicicle, no abans que Parra i els diputats que li donen suport abandonessin el ple. Guaidó ha declarat a la premsa posteriorment que la sessió que ha presidit Parra és "il·legítima", en no comptar amb el quòrum mínim de 84 legisladors